Menu

Rendhagyó megemlékezést tartottak a Széchenyi téren

2020.03.15.

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából helyezték el az emlékezés virágait  a XV. kerületi önkormányzat vezetői.

Szűk körben rótták le tiszteletüket az önkormányzat vezetői a nemzeti ünnep kapcsán ’48 hőseinek emlékére.

Tóth Veronika és Tóth Imre alpolgármesterek, valamint Hajdu László országgyűlési képviselő közösen helyeztek el koszorút Kossuth Lajos szobránál a XV. kerületi Széchenyi téren.

A sajtó és a polgármesteri kabinet megjelent tagjai közös fejhajtással tisztelegtek az emlékműnél.

„Az elmúlt napokban azonban az életünk egy csapásra alapjaiban megváltozott, szinte minden téren. Egy rendkívüli veszélyeket hordozó járvány árnyékában az egész ország lakossága, így a XV. kerületben élők is emberpróbáló kihívás előtt állunk – írta ünnepi Facebook-posztjában Cserdiné Németh Angéla. A polgármester szerint egymásra vagyunk utalva, így ha valamikor, hát most kell igazán bebizonyítanunk, képesek vagyunk felelősséget viselni önmagunkért és egymásért. – >>Itt az idő, most vagy soha<<, hogy felelősen cselekedjünk önmagunk és szeretteink, gyermekeink és szüleink, nagyszüleink egészségének védelmét és a hatékony megelőzést szem előtt tartva.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk a XV. kerületben is elmaradnak a március 15-ei megemlékezések.

Míg korábban csak ajánlás volt a hasonló rendezvények elhalasztása, időközben kormányrendelet született a rendezvények megtartására vonatkozóan. A kormány veszélyhelyzetet hirdetett, és többek között betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

(D.I.)
Fotó: Vargosz/XV. Média