Menu

Március 15.: felelős döntés született

2020.03.09.

Elmaradnak a kerületben a megemlékezések a Nemzeti Ünnep alkalmából. Más lépéseket is tesz az önkormányzat vezetése.

„Az idei március 15-ei kerületi ünnepségeket lemondjuk. Tesszük ezt a Tizenötödikben élők biztonsága és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében – jelentette be a hétfő reggel tartott vezetői értekezletet követően Facebook-oldalán Cserdiné Németh Angéla. A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat megfogadta a megelőzésre létrehívott operatív törzs javaslatait. – Ugyanígy lemondjuk az önkormányzati nyílt fogadóóráinkat, lakossági tájékoztatóinkat. Arra kérünk minden iskolai, civil és egyéb közösséget, hogy alapos megfontolás után döntsenek a nagyobb létszámú programok, rendezvények megtartásáról. Pánikra továbbra sincs ok, ugyanakkor a megelőzés a jelenlegi helyzetben kiemelt fontosságú.”

Cserdiné Németh Angéla leszögezte, jelen tudásunk szerint nincs koronavírussal fertőzött lakos a kerületben. Annak érdekében hogy ez így is maradjon, fontos betartani a központi és egészségügyi ajánlásokat.

Az önkormányzat vezetői a nemzeti ünnep kapcsán le fogják róni tiszteletüket ’48 hőseinek emléke előtt.

A kerületben a koronavírus-megbetegedésekkel kapcsolatban történ lépések:

  • elmaradnak a március 15-i ünnepi megemlékezések,
  • elmaradnak az önkormányzati fogadóórák, lakossági tájékoztatók,
  • az önkormányzat arra kéri az iskolai, civil és más közösségeket, hogy alapos megfontolás után döntsenek a nagyobb létszámú programok, rendezvények megtartásáról,
  • az önkormányzat és intézményei épületiben, internetes felületein tájékoztató kampányba kezdett annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a vírusos megbetegedések – ezek közül csak az egyik az országban egyelőre nagyon korlátozottan jelenlévő, új típusú koronavírus – elleni védekezésre, a megelőzés, a fertőtlenítés fontosságára,
  • a kerületi egészségügyi intézmény főigazgatója, dr. Buzna Andrea a koronavírussal kapcsolatos aktuális helyzetről rendszeresen ad tájékoztatást.

Fotó: Vargosz/XV. Média