Menu

Oláh Ibolya színházkoncertjével búcsúzott a magyar kultúra napja rendezvénysorozat

2023.01.25.

Többnapos rendezvénysorozattal ünnepeltük a magyar kultúra napját.

A magyar kultúra napja rendezvénysorozat részeként több izgalmas program is zajlott a kerületben. Először is megnyílt a Hubay Jenő téren a 40. Magyar Sajtófotó Kiállítás, mely a hazai fotósok legkiemelkedőbb munkáit gyűjtötte össze.

Szintén a programsorozat keretein belül a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház színpadán a népszerű színész, Gálvölgyi János vendégeskedett, aki a vejével, Kövesdi Péter újságíróval látogatott Rákospalotára, hogy közösen írott könyvüket, a Hivatásos rajongót népszerűsítsék.

Kincses Károly nagyszerű tárlatvezetésével zárt a Szebeni Műhely Zenta 2022 kiállítása a magyar kultúra napja alkalmából a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban.

A Mélyrepülés Cseh Tamás egyetlen olyan albuma, melynek szövegét nem Bereményi Géza, hanem Csengey Dénes írta. A felejthetetlen párosra nemcsak megemlékezett a Csokonaiban színpadra vitt ötszemélyes monodráma szombat este, hanem tulajdonképpen színdarabot varázsoltak a magyar kultúra napjának alkalmából a Tizenötödikben.


Végül vasárnap este lezárult a magyar kultúra napja köré épített többnapos rendezvénysorozat, Oláh Ibolya Női Posta című színházkoncertjével és Cserdiné Németh Angéla polgármester beszédével búcsúzott a Csokonai a hétvégétől.