Menu

Megindult a munka Rákospalotán is

2020.07.08.

Sok év változatlanság után ott élők mindennapjait megkönnyítő fejlesztés zajlott le az Énekes utcában és a Kossuth utcában is.

„Tizennégy év egy helyben toporgás után a 2-es választókerületben is megindult a munka, ennek az egyik első, látványos megvalósulása az Énekes utcai zöldterület-rendezés. Régi problémára találtunk megoldást azzal, hogy a tömbházak közötti elhanyagolt, rossz állapotú részt a Répszolg Kft. megújította” – jelentette ki Szilvágyi László (Mindenki a Tizenötödikért) a fejlesztés lezárásakor. A 2-es választókerület képviselője elmondta, rendezni kellett a gazzal benőtt elhanyagolt területeket, hogy az itt élők kulturáltabb környezetben élhessenek.

A körülbelül 10 millió forintos beruházással végrehajtott fejlesztés során felszámolták a korábbi betonplaccot, padokat, sakkasztalt, telepítettek, ritkították az elburjánzott fákat, füvesítettek, valamint évelő növényeket telepítettek.

Szilvágyi László elmondta, ez csak az első lépés, mert a lakók bevonásával folytatódik a megújulás. Megkérdezik az itt élőket, mit látnának még szívesen az Énekes utca 19-35. mögötti részen, illetve most már megtörténhet a Szövőgyár utcai óvoda melletti közterület rendezése is. A lakók javaslatait erről lakossági fórumon kéri majd ki az önkormányzat kora ősszel.

„A választási ígéreteinknek megfelelően nem állunk le, folytatódik a lendületes fejlődés, és újabb zöldterületek újulnak meg a XV. kerületben” – mondta Tóth Imre alpolgármester, aki szintén jelen volt az Énekes utcában.

A választókerület közeli részén, a Kossuth utcában is elkészült egy, az ott élők életét megkönnyítő beruházás.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a Kossuth utca 57-65. mögötti területen 15 parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben. Ezzel egyidőben összesen 25 fát is ültetnek, és a fejlesztéssel lehetővé válik, hogy a Kossuth Lajos Általános Iskola melletti sétányt lezárják az autók elől.

(Cs.B.)

Fotók: Nagy Botond/XV. Média