Menu

„Tizenöt2035” gyerek szemmel

2020.11.19.

A  „Tizenöt2035” óvodai és iskolai alkotói pályázatra jobbnál jobb művek érkeztek, nem lesz könnyű dolga a zsűrinek.

Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata a Pro Regio Non-profit Kft. közreműködésével, valamint a JCDecaux és az XVMédia Non-profit Kft. támogatásával óvodai rajzpályázatot és iskolásoknak kiírt fogalmazás pályázatot hirdetett  „Tizenöt2035” címmel. A Tizenöt2035 Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) és a Kerületfejlesztési Koncepció (KK) kidolgozásához kapcsolódóan így a legkisebbeket is bevonják a jövő tervezésébe.

Az óvodásoknak kiírt rajzpályázat leadási határideje 2020. november 15-én lejárt, de az iskolásoknak meghirdetett fogalmazás pályázatra még november 20-ig (péntekig) várják a pályázatokat.

Számtalan technikával, változatos témákat megragadva igazán ötletes és kreatív munkákkal pályáztak a gyerekek. Több alkotásban konkrétan megjelölték azt is, hogy a XV. kerület, mely részén valósítanák meg elképzeléseiket. A KRESZ-parktól kezdve egy új uszodán át a környezettudatos megoldásokig megannyi ötlet került papírra, hogyan is szeretnék látni a XV. kerületet 15 év múlva.

Kovács Patrícia a zsűri egyik tagja korábban úgy fogalmazott: „A gyerekeknek tudniuk kell, hogy az életben is lesznek versenyhelyzetek. Nehéz feladat zsűrizni, de közben csodálatos érzés és egyben fontos is, hiszen inspirálhatjuk a gyerekeket.”

Valóban nem lesz egyszerű a feladat, hiszen 103 rajz és a beküldött munkák közül (jelen adatok szerint) 38 fogalmazásból kell kiválasztani a legjobbakat. Az értékelést már elkezdte a zsűri, akik december 15-ig hozzák meg végleges döntésüket.

A legjobb alkotások könyvutalványban részesülnek, mindezeken túl a Tizenötödik kerületben lévő JCDecaux buszmegállók Citylight felületein, valamint az ÉLETKépek újságban is megjelennek majd. Sőt, a teljes anyagból kiállítást is szerveznek.

Az eredményekről, a pályázókról és a pályamunkákról hamarosan beszámolunk.

 

(D.I.)