Menu

Zenével kívántak gyógyulást a sztárok

2022.01.26.

Az Ö.T.H.É.T. Egyesület és a zenei élet ismert szereplői nemcsak a testet, de a lelket is gyógyították, amikor meglepetés koncerttel érkeztek a Bethesda Gyermekkórházba kedden.

Az Ö.T.H.É.T. Egyesület szervezésében, a XV. kerületi önkormányzat támogatásával neves előadók dalai zengték be a Bethesda Gyermekkórház udvarát. A koncertet a fekvőbetegek az ablakból nézhették végig, azok pedig, akik el tudták hagyni a szobájukat, a kórház dolgozóival együtt az udvaron foglaltak helyet.

“Célunk a támogatás és örömszerzés mellett az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy év közben is lehet segíteni. Sajnos a járványhelyzet miatt már két éve ingerszegény környezetben élnek a gyerekek – mondta el Makai Ferenc ötletgazda, az Ö.T.H.É.T. Egyesület elnöke, aki hagyományt szeretne teremteni a keddi kezdeményezéssel.

A rendezvényre  közel 1,5 millió forint összértékű adománnyal érkeztek. Több száz kiló gyümölcsöt, édességet, könyveket, CD-ket, füzeteket, kifestőket, tollakat, színes ceruzákat és egyéb ajándékokat is átadtak a kórház kis betegei részére.

A koncerten felléptek: Pingvin Pityu és Barátai, Tóth Gabi, Szandi, Éliás Jr., Szabó Ádám

 

A műsort fiatal Youtuberek, Lara és Norman vezette. A rendezvény fővédnöke Cserdiné Németh Angéla polgármester volt. A XV. kerületi Önkormányzatot a helyszínen Tóth Veronika alpolgármester, dr. Filipsz Andrea jegyző, és Gressó Ildikó kabinetvezető képviselte.

Jelen volt továbbá Győrfi Pál az országos mentőszolgálat szóvivője is, aki elmondta: – „Mindenkinek fontos, de a beteg gyerekeknek különösen, hogy ne csak a testüket, hanem a lelküket is gyógyítsák. Bármi, amivel mosolyt tudunk csalni az arcukra, vagy örömet tudunk okozni nekik, segítheti a gyógyulásukat.”

 

(D.I.)

Fotók: Csokonai Nonprofit Kft. | Vargosz.