Menu

Zenével a békéért

2009.04.01.

Az elmúlt hét közepén John Farrell, a béke követe járt a Kolozsvár Általános Iskolában. Utazásának célja az volt, hogy a magyar gyerekeknek is átadja üzenetét a zene segítségével.Hogy mi történt a látogatás során, erről Nagy Krisztina szabadidő szervező számolt be.

-A zenész, énekes és író ezernél is több iskolában járt már világszerte, Japántól egészen Dél-Afrikáig, hogy a békéről, barátságról, szeretetről szóló dalain keresztül minden gyermek szívét meghódítsa- írta Nagy Krisztina.
A kolozsváros diákok nagy örömmel fogadták és tanulták meg dalait, melyeket a különleges alkalomból idelátogató Amerikai Nemzetközi Iskola diákjaival együtt közösen énekeltek. A közösen énekelt dalok a békére, a természeti és kulturális értékekre hívták fel a gyerekek figyelmét, miközben mindenki arcára mosolyt varázsoltak. A magyar és a vendég diákok egyszerre megtapasztalták, hogy a nyelvi és a kulturális különbségek ellenére van egy közös nyelv, amely segítségével megértjük egymást. Ez a közös nyelv pedig nem más, mint a zene. A magyar diákok például a Tavaszi szél vizet áraszt című népdallal örvendeztették meg vendégeiket.
A műsor alatt a gyerekek megnézhettek egy kisfilmet, melyet a neves előadó az afrikai gyerekekről készített, amikor náluk járt.
Az előadás után Farrell úr átadott a Kolozsvár Általános Iskola elnök-igazgatójának, Nádai Miklósnénak egy, a Földet ábrázoló pólót, amelyet az igazgató asszony a jövőbeli együttműködés jelképeként vett át, megköszönve John Farrell-nek és Carolyn Glassman-nak az Egyesült Államok Nagykövetségének kulturális attaséjának, hogy erre a találkozóra sor kerülhetett.
Végezetül mindannyian egy hatalmas kört alkotva, egymás kezét fogva énekeltek egy dalt a szeretetről, amire a résztvevők még nagyon sokáig emlékeznek majd- zárta sorait Nagy Krisztina