Menu

Zeneovi Újpalotán

2006.03.12.

Hosszú ideje sikeresen működik az Újpalotai Szabadidőközpont szervezésében a kisgyermekek és szüleik számára a népszerű Kanga Klub, valamint a Zenekuckó.
Simon Patriciának, a művelődési intézmény munkatársának szervezésében pedig most két új program várja a lakótelepen élő, kisgyermekes családokat: a Zeneovi és a baba-mama torna.

-Úgy gondolom, baba-mama tornacsoportunk nagy hiányt pótol, ugyanis a környéken a nem messze található szálloda uszodáján kívül ilyen kicsi – másfél-három éves gyerekeknek nincs más szakképzett irányítással működő mozgási lehetősége- mondta Patrícia. Zeneovink célja pedig, hogy összegyűjtsük a volt zenekuckós, már oviba járó zenét szerető gyerekeket. Ők azok egyébként, akik a zeneiskolai képzésben még nem vehetnek részt. A Zenekuckót még 2004. októberében indítottuk, s kezdetben egy csoporttal működött. Azóta azonban már annyian jelentkeztek (45 fő), hogy két csoportban tudjuk fogadni a gyerekeket. Az anyukák és gyerekek itt évszakokhoz kötődő mondókákat, népdalokat tanulnak, és mivel Zsuzsa,a zenetanárunk szerencsére olyan sokoldalú, mindig van gitározás, fuvolázás, furulyázás.Csakis élőzene, ez fontos szempont! Zsuzsa vesszőparipája még, hogy ő nem képességeket akar fejleszteni, hanem elsősorban az érzelmekre hatni, és olyan módon zenélni, ami nyitja a gyerekek egyébként is finom, felnőttekénél sokkal érzékenyebb hallását, pl. ősszel falevélcsörgőt készít, amit minden gyerek füle, feje körül megzörget. A foglalkozásnak ezen részei áhítatos csendben zajlanak, csakúgy, mint a foglalkozást kezdő és befejező gitározás. A gyerekek egy része persze az indulás óta felnőtt, és elkerült oviba, így ők már nem tudnak a kuckós csoportba járni. Ezért találtuk ki a Zeneovit, és most elég sok energiámat abba fektetem, hogy sikeres legyen a kezdés. Természetesen itt is szerepelnek a programban mondókák, gyermekdalok tanulása, hallgatása, ritmushangszerekkel való ismerkedés, és a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodóan mindez gyermekjátékokkal, körjátékokkal egészül ki.
A 3- 6 év közötti kisgyermekeknek szóló zenés fejlesztő foglalkozás csütörtökönként 16 – 16.30 és 16.45 – 17.15 óráig látogatható.

Kapcsolódó linkek