Menu

Zebrákkal a nagyobb biztonságért

2021.05.17.

Évről évre kiemelt feladat a közlekedés biztonságosabbá tétele. Ezért az önkormányzat fejlesztési programjában rendszerint szerepel új gyalogátkelőhelyek létesítése. A feladatot a kerület évek óta átvállalja a fővárosi önkormányzattól a gyalogosok biztonságos közlekedésének biztosítása érdekében.

Idén sem lesz ez másként, ebben az évben két helyszínen épülhet új zebra.

 

Az egyik az 5-ös busz rákospalotai végállomásának közelében, az Énekes utca–Csobogós utca–Kossuth utca–Fő utca csomópontban valósulhat meg 14 millió forintért. Ezen a forgalmas környéken jelenleg csak egy gyalogátkelőhely van, az is a buszmegállón túl, ezért mindenképpen indokolt ebben az összetett kereszteződésben új, biztonságos átkelő létesítése – mondta Benedekné Bagyinszki Márta, a városgazdálkodási főosztály vezetője az XV Médiának.

A másik zebra a Pázmány Péter utca–Szerencs utca igen forgalmas csomópontban épülhet meg, erre 12 millió forintot különített el az önkormányzat.

Emellett új gyalogátkelők terveztetésére is költ idén az önkormányzat. Terveket készítenek és engedélyeztetnek a mielőbbi megvalósítás érdekében két helyszínre: az Őrjárat utca–Apolló utca csomópontban, valamint a Sződliget utca–Fő út csomópontban a park felé vezető ágra. Ezekre nettó 2,8 millió forintot biztosít a költségvetés.

 

(Forrás. xvmedia.hu | J. Á. Fotó: Nagy Botond)