Menu

Zajlik a munka a felüljárón

2021.04.06.

A kivitelező várhatóan május végéig beépíti az acélszerkezetű támaszokat a Drégelyvár utcai hídba – közölte a BKK.

Márciusban hosszan számoltunk be az Újpalota közlekedésében létfontosságú Drégelyvár utcai felüljáró felújításának alakulásáról. A munkák még tavaly áprilisban megkezdődtek, de amikor a kivitelező felvonult, az előkészítés során megbontotta a híd külső beton burkolatát. És akkor kiderült, hogy a mélyben a szerkezet nem úgy van megépítve, ahogy annak lennie kellene. Vizsgálatok után újratervezés következett – a konkrét, látványos munka pedig idén februárban indult be.

A felüljáró fővárosi kezelésben van, a felújítás projektgazdája pedig a BKK Zrt. Az önkormányzat természetesen figyelemmel kíséri a munkákat és minden segítséget megad a beruházónak és a kivitelezőnek.

Most a BKK újabb hírt adott a kivitelezésről és új képeket közölt a helyszínről.

A kivitelező várhatóan május végéig beépíti az acélszerkezetű támaszokat, amelyekkel megerősítik a hidat. A nyár közepéig helyreállítják a sérült betonszerkezetek felületeit, azután elvégzik a felszerkezeten a javításokat, és december végéig visszatérhet a forgalom a hídra.

A jelenlegi felújítás megvalósításával további 15 évre biztosítható a híd biztonságos használata. Ez azt jelenti, hogy 10 év múlva el kell kezdeni az új híd vagy az azt kiváltó új megoldás tervezését.

(Cs.B.)

Fotók: BKK