Menu

„Vipera marás”

2006.09.26.

Szombaton, szeptember 23-án volt a BVSC stadionjában a North-Pest Vipers amerikai futball csapat (Újpalota és Észak-Pest csapata) első hivatalos mérkőzése, melyet az Eger Heroes csapata ellen vívtak.

-A Viperák csaknem másfél éve alakultak, és ezzel a mérkőzéssel hosszú felkészülésük végére tettek pontot- adott tájékoztatást Gógucz Gyula, a csapata alapítója és vezetője. Az ellenfél az Egri Hősök csapata már rutinos csapatnak számít a hazai amerikai futball életben, túl vannak már egy magyar bajnokságon, rengeteg mérkőzésen, legutoljára a Miskolc Steelers csapatát verték meg két hete Miskolcon. Komoly ellenfelet jelentettek tehát a Hősök a BVSC stadion gyönyörű zöld füvén megtartott mérkőzésen a hazai csapat, a Viperák számára.
A Viperáknak lelkes, és nagy számú szurkoló tábora is megmutatta magát a stadionban, 370 néző hangos bíztatása közepette kezdődött a mérkőzés.
Roppant izgalmas, végletekig kiélezett csata volt, az amerikai futball jellegzetességét adó sok kemény ütközéssel, és látványos, fél pályát átívelő dobásokkal. Nem nagyon bírt egymással a két csapat, a félidőben minimális előnnyel, de a Viperák vezettek. A szünetben gyors szakmai értékelések után az Észak-Pestiek jöttek ki felkészültebben a második félidőre, és már a kezükben volt a mérkőzés. Izgalmakban gazdag harmadik, és negyedik negyed volt, de tartani tudták előnyüket a Viperák, majd 38-30 ? as végeredménnyel megnyerték életük első mérkőzését. (Az amerikai futballban a szerezhető pontok értéke: 1,3,6)
-A helyszínen élőben magyarázta, és közvetítette a látottakat a nézőknek a kommentátor, széles kínálatú, olcsó büfé szolgálta ki a vendégeket, a félidőben pedig értékes tombolanyereményeket húztak ki- mondta Gógucz Gyula. Összességében laikus emberként is élvezetes, és látványos mérkőzés volt, ami ráadásul még a hazai csapat sikerét is hozta. Megmutatták a Viperák, hogy jópofa, lelkes, külső kerületi srácok, akik soha nem adják fel, és nem utolsó sorban megszerettették nagyon sok emberrel az amerikai futballt.
Go Vipers!
A csapatnak legközelebb ugyanezen a helyszínen október 7-én szurkolhatunk, amikor is a Miskolc Steelers csapatával küzdenek meg.

Kapcsolódó linkek: