Menu

Vidámságot hozott a délután az időseknek

2005.10.07.

Szerdán délután László Marika köszöntötte mint műsorvezető az idősebbeket a Csokonai Művelődési Ház színpadán az Idősek Világnapja kapcsán, majd átadta a szót a két házigazdának: Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselőnek és Kiss Péter kancelláriaminiszter országgyűlési képviselőnek.

Hajdu Laszló az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte az egybegyűlteket:
-Öröm együtt látni ennyi fiatal szívet együtt, ennyi kislányt és kisfiút együtt- mondta, majd átadta a szót Kiss Péternek.
– Legalább két ok van, amiért nagyon fontos, hogy megbecsüljük az időseket, a szépkorúakat. Az egyik, amit bizonyára tudnak, hogy közülünk minden ötödik hatvan év feletti Magyarországon. Ezért aztán a közösségnek, az országnak nem mindegy, hogy mit gondolnak a szépkorúak, hogy milyen is legyen a világ. Mert sokat tehetnek Önök arról, hogy mi lesz a fiatalokkal és a bennünket követő korosztályokkal, a családokkal, avval a nyugalommal és békével, amit ki-ki a saját egész életével teremtett meg. Nemcsak a munkájában, hanem otthon a családban. Ahogy nevelte a gyerekeket, majd az unokákat, illetve gondoskodik a családról és összetartja azt. A másik dolog, ami még nagyobb súllyal bír. Mindannyiunk élete arról szól, hogy látjuk magunk előtt a nálunk idősebb korosztályokat és abból tanulunk, hogy milyen tisztességes embernek lenni és leélni az életet. Arra gondolok, hogy amikor arra törekszünk, hogy békés és boldog öregkort tudjunk biztosítani, akkor ezt nem úgy általában tesszük, hanem szeretteinkért. Sok mindent az elmúlt években megkezdtünk és azt Önök is tudják, hogy nem a nyugdíj a legfontosabb, de azért az nagyon fontos, hogy legyen miből élni. Örülök, hogy eljöttek és örülök, hogy újból megrendezhetjük az Idősek Ki Mit Tud ?-ját, amelyre október 21-ig lehet még jelentkezni. Remélem, eljönnek.
Ezt követően a miniszter úr visszaemlékezett egy gondolat erejéig arra a bűvészprodukcióra, amelynek előadója az unokájától tanulta a fortélyokat, ám közben ő is sokat tanított utódjának.
-Meg kell mutatni az országnak, nemcsak azt, hogy „Mi is itt vagyunk”, hanem azt is, hogy milyen óriási értékeket köszönhet az ország visszamenőleg és várhat még az elkövetkezendő időszakban is.
Kiss Péter szavait követően Nógrádi Tóth István nótaénekes és Nyertes Zsuzsa színművész szórakoztatta a közönséget, miközben szintetizátoron Siliga Miklós kísért.