Menu

Végső búcsú László Gyuri bácsitól

2004.04.26.

Április 22-én kísérték utolsó útjára László Györgyöt, a XV.kerület díszpolgárát családtagjai, tisztelői, a kerület vezetői a rákospalotai köztemetőben.
A ravatalnál Gáti Oszkár, színművész szavalta el Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versét, majd Pollmann Ferenc, a Hadtörténeti Intézet részéről a legutolsó I. világháborús veterántól illetve Dr. Zettner Tamás, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége elnöke mint az Aranyokleveles Mérnökök Körének tagjától vett búcsút. Ezt követően Hajdu László, polgármester búcsú beszéde következett:

Kedves Gyuri bácsi! Most, földi életed 108. életévében meghallottad az égiek hívó szavát, s te mentél engedelmeskedve a halálnak. Pedig tudtad, hogy nincs többé visszaút… Keveseknek adatott meg, hogy három évszázadban is élhettek, s abból egy teljes évszázadot, a XX.-at végigélte. Hosszú élete nem volt gondtalan, sok-sok megpróbáltatás, küzdelem kísérte, sok mindenen ment keresztül, de soha nem panaszkodott, hiszen örömökben és sikerekben is volt része- mondta többek között Hajdu László.
Mielőtt utolsó útjára kísérhették volna a jelenlévők László Györgyöt, Donáth László, evangélikus lelkész búcsúztatta a nagyszerű embert. A koporsó földbe helyezését követően koszorúk és virágok halmai borították el a sírt, majd katonai tiszteletadás mellett trombitán felhangzott az Il Silentio.