Menu

Városházi karácsony

2005.12.11.

December 10-én délután a Hubay Jenő téren, a Mindenki Karácsonyfája előtt, valamint a Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor a „Városházi Karácsony”-i ünnepségre, melyre az önkormányzat százötven nehézsorsú gyermeket hívott meg felnőtt kísérővel.

A harmadik alkalommal megrendezett ünnepségen először Hajdu László polgármester köszöntötte a megjelenteket a Hubay Jenő téren felállított, és a kerületi iskolások által készített díszekkel ékesített karácsonyfánál.
– A szeretet ünnepét megelőzően hagyományos, hogy gyertyát gyújtunk a családi karácsonyfa mellett. Ünnepelni jöttünk ezen a napon, s kérlek Benneteket, hogy ünnepeljetek velünk!- mondta a polgármester.
Ezt követően a katolikus, az evangélikus és a baptista egyház képviselői közös imádságra buzdítva gyújtottak gyertyát.
Bátovszky Gábor evangélikus lelkész arról beszélt, hogy ebben az időszakban mindenki várja a karácsonyt, ilyenkor egy kicsit jobbak az emberek.
-A karácsony nemcsak a mi világunkról, hanem Jézus születéséről is szól. Az Isten elküldte hozzánk Jézust. Ha az a világosság, ami ilyenkor felgyullad, továbbég, akkor egymást is mindig világossággal, szeretettel fogjuk ellátni- mondta a lelkész.
Fábián Sándor baptista lelkész arról beszélt, hogy a karácsonyi időszakban minden olyan zajos, zajosan készülünk a karácsonyra.
-A sietés, a nagy zaj közepette álljunk meg egy szóra! A kis Jézus sem ágyban, párnák között született, hanem jászolban. Találjunk időt arra, hogy megköszönjük az Örökkévalónak, hogy itt vagyunk!
Vitai Attila katolikus plébános rövid beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy még alig tette ki a lábát a Mikulás, máris a karácsonyt várjuk. Egyik örömből a másik öröm felé közelítünk. Arra kell gondolnunk, hogy Jézus nem úgy érkezett, mint ahogy Superman, hanem egy anya hordta a szíve alatt. A plébános felelevenítette azt a televízióban látható képsort, melyben egy édesanya az ég felé emeli gyermekét, majd összenevetnek.
-Jézus születésnapjára készülünk és azon gondolkozunk, hogy milyen ajándékot vegyünk szeretteinknek, de szóljunk egy szót ilyenkor a kis Jézushoz is! A szeretet hozott össze minket, s ha a szeretet velünk van, akkor itt is marad velünk Jézus, nemcsak a szeretet ünnepén.
A gyertyagyújtást követően a karácsonyfánál a Hubay Jenő Zeneiskola tanáraiból és növendékeiből álló kórusának énekével ért véget az ünnepség, vezényelt Simon Barbara, majd a rendezvény a Polgármesteri Hivatal Dísztermében folytatódott.
Ezen a helyszínen először Gyurcsánszky János alpolgármester üdvözölte a gyerekeket és felnőtteket.
-Bizonyára számoljátok már a napokat az ajándékosztásig és a szüleitek is azon töprengenek, hogy mivel lepjenek meg Benneteket. Ebben a teremben, ahol most vagyunk, fontos döntéseket hoznak a képviselők, s mi mindig igyekszünk a számotokra is jó döntéseket hozni. Most egy kis ajándékműsorral és egy kis csomaggal kedveskedünk nektek, ezzel is kellemes ünnepeket kívánva.
A köszöntő szavak után Pécsi Ildikó, Ábel Anita és Bach Szilvia színművésznők -valamint Szűcs István, aki szintetizátoron kísérte a művészeket – szórakoztatták az egybegyűlteket. A műsor elején közösen énekelték el a felnőttek és a gyerekek Kis karácsony, nagy karácsony című dalt, majd József Attila: Altató című versét adta elő egy álmos anyukaként Pécsi Ildikó művésznő. S máris zengett a terem arról, hogy „ITT A BOHÓC!”, sőt nevető versenyre is sor került. Bach Szilvia a gyerekekkel egy „kórusművet” adott el Kumbej, kumbej címmel, majd megjelent „Dóri” (Bach Szilvia), aki egy verssel örvendeztette meg a közönséget.
A műsor a „Csingilingilingi”-dallal ért véget, ám a gyerekek nem távoztak, hiszen a program befejezésként a hivatal vezetői ajándékcsomagokkal és játékokkal lepték meg a gyerekeket. Az ajándékokat a támogatók ( Billerbeck Budapest Kft., Budapest China Mart, BUBIV Palota Bútorgyár Kft., Csapi 15 Kft., Hartel Üzletház, METRO M3 Áruház, Pólus Center Üzemeltető Kft., Tranzit Café Kft., ThyssenKrupp Ferroglobus Rt.) ajánlották fel, melyért itt is köszönet illeti mindannyiukat!