Menu

Vándorkiállítás és díjkiosztó

2005.01.08.

Január 5-én nyílt meg a Szent István Bélyeggyűjtő Kör által rendezett kiállítás a Csokonai Művelődési Házban.
A kiállításon a 2004.szeptemberében indult vándorkiállítás négy tablója is látható, melyeket a kör tagjai a kerület általános iskoláiban mutattak be az elmúlt hónapokban. A bélyegek témája a Rákóczi szabadságharc volt, a vándorkiállítás pedig ennek évfordulója alkalmából indult útnak.

Az iskolák diákjai azonban nemcsak megtekinthették e szép bélyegeket, hanem egy 14 kérdésből álló tesztlapot is kitölthettek, melynek eredményhirdetésére és díjkiosztójára szintén a Csokonai Művelődési Házban rendezett kiállítás megnyitóján került sor.
Először Kupo József, a Szent István Bélyeggyűjtő Kör volt elnöke szólt az egybegyűltekhez, majd Csizmadia Ferencné, jelenlegi elnök értékelte a beérkezett tesztlapokat, melyen nem túl könnyű kérdések szerepeltek. Ám aki figyelmesen nézte végig a kiállított anyagot, könnyedén válaszolhatott helyesen minden kérdésre. Többek között ilyen kérdések voltak: Mikor adták ki II. Rákóczi Ferenc halálának évfordulója alkalmára a bélyegsorozatot? ; A sorozat kinek a festménye alapján készült? ; Mit jelent II. Rákóczi Ferenc zászlóján a Pro Libertate? stb.
A tesztlapot elég sok kisdiák töltötte ki: a Czabán NOK-ból 12, a Hartyán NOK-ból 2, a Károly Róbert Iskolából 1, a Kossuth NOK-ból 17, a Pestújhelyi Általános Iskolából 18, a Szent Korona Általános Iskolából 11, valamint Veresegyházról a Mézesvölgyi iskolából 3 tesztlap érkezett be.
Az ügyes gyerekek bélyeget első napi bélyegzéssel, bélyegsort kaptak többek között ajándékba.

Végeredmény:

14 pontot nem ért el senki
13 pont:
Tóth Viktor (Czabán Általános Iskola),
Temlin Olivér (Pestújhelyi Általános Iskola)
12 pont:
Varga Alexandra, Komádi Ádám, Horváth Bettina (Czabán Ált.Isk.)
Gyarmati Zsolt, Omotoso Alexandra, Bodor Ferenc, Mogyorósi
Martin, Tóth Bianka (Pestújhelyi Általános Iskola)
11 pont:
Horváth Levente, Egyed Norbert, Lándor Renáta-Deák Dóra,
Szinger Zsolt, Barna Orsolya-Jakab Alexandra (Pestújhelyi
Általános Iskola)
Klapka Vivien (Czabán Általános Iskola)
Csizmadia Jennifer, Pál Krisztián (Veresegyház-Mézesvölgyi Iskola)
10 pont:
Csombor Vivien, Wagner Alexandra (Kossuth NOK)
Lászlófy Csilla, Zrancza Attila, Varga Boglárka (Czabán Ált.Isk.)
Vígh Norbert, Nagy Zoltán (Pestújhelyi Általános Iskola)

A kiállítás január 14-ig látogatható, melyen a tablók és a bélyegválogatás mellett a Szent István Bélyeggyűjtő Kör életéről szóló képeket is megtekintheti a látogató.