Menu

Van mit megbeszélni

2019.05.23.

Németh Angéla polgármester utcafórumain kiderült: a rákospalotaiak, pestújhelyiek és újpalotaiak közbiztonságot és köztisztaságot szeretnének, valamint 2019-es elfogadott költségvetést.

Negyedik állomására érkezett Németh Angéla utcafórum-sorozata, a Drégelyvár utcai szolgáltatóháznál, Újpalota és Pestújhely találkozásánál. A polgármester két okból döntött a lakosság ilyen közvetlen tájékoztatása mellett. Egyrészt fontos megértetni, miért nincs még a kerületnek elfogadott 2019-es költségvetése. Másrészt érdemes elmondani: a polgármester mindent megtesz azért, hogy állami támogatások híján is rendben működjön a 80 ezres városrész.

Eddig a Vass László Egészségügyi Intézetnél (korábban Rákos úti SZTK), az újpalotai vásárcsarnoknál, valamint a Kossuth utcai Coop áruháznál járt Németh Angéla, valamint vele együtt Tóth Imre alpolgármester és Hajdu László, a XV. kerület országgyűlési képviselője is. De a társaságukban ott voltak most is a Polgármesteri Hivatal dolgozói is, akiktől az aktuális helyzet mellett ügyes-bajos dolgokról is lehetett kérdezni.

De a polgármester is kérdezte a megjelenteket: a kerületi konzultáció kérdőíveit tölthették ki, amelyek a városrész legégetőbb problémáira kérdeztek rá. Az eddigi összesítésből kiderült: a kerületiek tisztában vannak azzal, hogy nincs elfogadott 2019-es költségvetése az önkormányzatnak és nem értik a nemmel szavazó Fidesz-KDNP-s képviselők, valamint a független, tartózkodó képviselők magatartását. A rákospalotaiak, pestújhelyiek és újpalotaiak közbiztonságot és köztisztaságot szeretnének, valamint 2019-es elfogadott költségvetést.

Az utcafórumok sorozata csütörtökön folytatódik, Németh Angéla 15 órától a Károlyi Sándor úti Coop áruháznál várja a kerületieket.

Fotóink az eddigi utcafórumokon készültek, fotó: Vargosz/XV Média