Menu

Vállalni a felelősséget

2019.08.30.

A választáson Németh Angéla csapatában induló Szilvágyi László (LMP) azt javasolja, hogy a képviselők ne kapjanak addig tiszteletdíjat, amíg nincs a kerületnek elfogadott költségvetése.

Osztozzanak a felelősségben a képviselők és addig ne kapjanak tiszteletdíjat, amíg a kerületnek nincs elfogadott költségvetése – jelentette ki Szilvágyi László. Az LMP-s politikus erről csütörtökön, a rákospalotai Kossuth utcában tartott sajtótájékoztatóján beszélt.  Szilvágyi László bejelentette, a következő testületi ülésre, szeptember 10-re olyan javaslatot nyújt be, amely megvonná a képviselők díjazását addig, amíg nem alkotnak költségvetést a kerületnek.

„Jelenleg a XV. kerületi politikai erők két táborra oszlanak: azokra, amelyek szeretnének költségvetés és azokra, akik nem” – mondta, hozzátéve, hogy lassan nyolc hónapja nincs költségvetése a városrésznek.

Mint ismert, Szilvágyi László tavasszal már javasolta a tiszteletdíjak felfüggesztését. Akkor a fideszes és a velük szövetkező független képviselők megakadályozták, hogy rájuk nézve is következményei legyen annak, hogy büdzsé nélkül működik 2019-ben az önkormányzat. Az LMP-s politikus mostani előterjesztése nemcsak a jelenlegi helyzetre vonatkozna, hanem általános szabályként függesztené fel a tiszteletdíjakat arra az esetre, ha nincs elfogadott költségvetés.

Szilvágyi László a tájékoztatón elmondta, Németh Angéla csapatának tagjaként indul az októberi választáson, a 2. egyéni választókörzetben, Rákospalotán méreti meg magát. Az eseményen Kanász Nagy Máté, az LMP szóvivője is jelen volt, ő arról beszélt, hogy közel 50 településen indul el a párt a választásokon, 95 százalékban az ellenzéki pártokkal közösen. A szóvivő szerint így lesz erős zöld képviselet az önkormányzatokban.

Fotó: Nagy Botond/XV Média