Menu

Választási hírek

2004.04.30.

A XV. kerületi Választási Iroda biztosította, hogy április 16-ig a posta valamennyi választópolgár részére eljuttassa az ajánlószelvényt. Aki nem kapta meg az ajánlószelvényt és az értesítőt, az a Polgármesteri Hivatalban kérheti (A ép. Fszt. 30. szoba).

A XV. kerületi Választási Iroda biztosította, hogy április 16-ig a posta valamennyi választópolgár részére eljuttassa az ajánlószelvényt. Aki nem kapta meg az ajánlószelvényt és az értesítőt, az a Polgármesteri Hivatalban kérheti (A ép. Fszt. 30. szoba).
Ha az ajánlószelvény kitöltését elrontotta, a rontott szelvény leadásával új ajánlószelvényt lehet kérni. Ha az ajánlószelvényt elvesztette, egy alkalommal a Választási Iroda újat ad ki.

Ajánlás: az ajánlószelvényeken a pártok neveit teljes terjedelmében ki kell írni, nem elégséges a rövidített változat.
Ajánlószelvényeket a helyi választási iroda nem vesz át, azokat az Országos Választási Irodához kell beszállítani. (Bp. IV. Balázs B. u. 35.)

Névjegyzékbe való felvétel: névjegyzékbe fel kell venni azokat, a választójoggal rendelkező személyeket, akiknek a lakóhelye a szavazókörben van.
Lakóhely: annak a lakásnak vagy ennek hiányában – külföldön élő magyar és nem magyar állampolgár kivételével – szükségből használt helyiségnek, szálláshelynek a címe, amelyet a választópolgár életvitelszerűen otthonául használ, amennyiben azt a személyiadat- és lakcímnyilvántartásba lakcímként bejelentették.

Személyazonosság igazolható: személyazonosító igazolvány vagy 2001. január 1-je után kiadott vezetői engedély vagy lakcím esetén: lakcímigazolvány.

Uniós bevándorlás esetén: a bevándorlási engedélyen van személyi szám, de a névjegyzéken nem szerepel, ekkor kérni kell a felvételt pótlólag a névjegyzékre.

Uniós állampolgár esetén: (névjegyzékbe történő felvétel, illetve szavazáskor) tartózkodási engedély (csak május 1-e után kiállított lehet), vagy letelepedési engedély (2004. február 1. után be kell jelentkezni az okmányirodán, ahol a lakcímigazolványt soron kívül kiállítják részére) és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (külképviseleti szavazáshoz a lakcímet igazoló hatósági igazolvány nem szükséges). Tartózkodási vízum: jelentkezés esetén felkerül a névjegyzékre, de mivel nem kaphat lakcímigazolványt ezért nem is szavazhat.
Fiktív lakcímmel rendelkezők nem szavazhatnak: be kell jelentkeznie arra a címre, ahol ténylegesen lakik, vagy létesítenie kell településszintű lakcímet.

Lejárt érvényességű okmányokkal nem lehet szavazni.

Hajléktalanok szavazási lehetőségét: a Kozák téri Általános Iskola 23. számú szavazókörben biztosítjuk, ha településszintű okmánnyal rendelkeznek.

Szavazókörök nyitva tartása: június 13.-án (vasárnap) 06.00 – 19.00 óráig.

Információs szolgálat: 305-31-40; 305-31-08

Igazolás kiadás, névjegyzéki ügyek: A épület fszt. 30. 305-31-29; 305-31-06

Lakcímbejelentés, okmányügyek: A épület fszt. 30. 305-32-75; 305-31-88

Oktatással kapcsolatosan: 305-32-56; 305-31-40

Dr. Nagy Antal sk.