Menu

Válaszd az életet!- koncert az orgona felújításáért

2004.10.04.

Október 2-án a Pestújhelyi Keresztelő Szent János templom előtt Sillye Jenő és barátai Válaszd az életet! című új lemezük bemutatókoncertje volt, amely jótékonysági rendezvény volt.

Sokan tudtak a koncertről a környéken lakók közül, hiszen a programkezdést megelőzően már órákkal korábban hangoltak a zenészek, hogy valóban profi előadást tarthassanak. Majd 16 óra után néhány perccel Molnár Béla plébános lépett a mikrofonhoz:
-Szeretettel köszöntök minden ismerőst és ismeretlent, aki eljött ide. Már az elején hadd hirdessem ki azt, hogy a Kárpátaljáról is vannak körünkben vendégek. A hívő közösség most kijött ide a szabadba, hogy tanúságot tegyen az öröméről, a hitéről, a boldogságáról s az első köszönet annak szól, aki jó időt teremtett nekünk a mai nap délutánjára, nagyon szép időt. A második köszönte pedig azoknak szól, akik összehozták sok munkával ezt a szép délutánt. Szeretettel köszöntöm Jenőt és barátait, akik már ismerősökként és barátokként jöttek közénk, hiszen a nagyböjt elején is adtak egy koncertet nálunk. Ahogy szokásos a nagyzenekaroknál, így itt is fellép egy előzenekar. Ők is nagyok, csak előzenekarnak hívják őket, a nevük: Ambo. Az Ambo a Jenő és barátai zenekarból alakult együttes, ők fogják kezdeni a műsort, majd Jenő és barátai: Válaszd az életet című új nagylemezének bemutató koncertje hallható.
Molnár plébános úr szavait követően Juhász Gábor, az egyházközség világi elnöke is szólt a népes közönséghez:
-Ez a mai délután a zenéről szól és a zenét kedvelők jöttek el ide. Mivel a templomi orgonánk nagyon beteg, így kérem, aki adományaival ezt az ügyet tudja támogatni, lehetőségeihez mérten járuljon hozzá anyagilag – hangzott el, majd az Ambo együttes koncertje következett, melynek elején a következők hangzottak el:
-Kétféle ima létezik: Az egyik a klasszikus, a másik a romantikus. A kettő között az a különbség- írta a szerző -, hogy a romantikus ima azt mondja, add Uram ezt, add Uram azt, sikerüljön ez, sikerüljön az. S mindezt vágyakozva. A klasszikus ima pedig azt mondja, hogy azt adsz Uram, amit te akarsz, elfogadom az akaratodat, de egy dolgot kérek tőled: adjál ehhez elég erőt, hogy elviseljem.
Az est hátralévő részében ennek megfelelő volt a hangulat, s az emberek sokasága gyűlt össze a téren. Némelyek csak meg-megálltak séta közben, majd ott maradtak. Elmenni nehéz volt, hiszen a hang, a zene egész Pestújhelyen hallható volt. A pénz pedig csak gyűlt és gyűlt.