Menu

Üzenjünk az utókornak!

2019.09.03.

A kerületiek dönthetik el, mi kerüljön abba az időkapszulába, amelyet 50 éve, az Újpalotai lakótelep építésének kezdetén helyeztek el. A fémdoboz a Fő tér felújításakor került elő, és hamarosan visszatemetik.

 

Szeptember 12-én, csütörtökön ünnepélyes keretek között zárják vissza azt az időkapszulát, amelyet 50 éve, az Újpalotai lakótelep építésének kezdetén helyeztek el, és amely most, a Fő tér felújítása közben került elő egy, a bokrok miatt már alig észrevehető beton fedlap alól.

Újpalota „alapkövét”, amelynek 1969. március 17-i lerakásáról annak idején a korabeli filmhíradó is beszámolt, augusztus 29-én az Együtt Újpalotáért Egyesület, valamint a Lokálpatrióták a XV. kerületért Egyesület szervezésében elindult Újpalota 50 éves beszélgetéssorozat első rendezvényén, Németh Angéla polgármester közreműködésével nyitották fel.

A vaskazettából műanyag zacskókba csomagolt dokumentumok, hivatalos papírok, így Újpalota tervrajza, korabeli újságok és korabeli pénzek kerültek elő. Ezeket a „kincseket” a restaurálás után várhatóan kiállítják majd, a fémdobozt pedig szeptember 12-én, csütörtökön, az Újpalota 50 éves beszélgetéssorozat 18 órakor kezdődő második rendezvényén az Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Házban (USZIK) visszazárják majd, és újra a földbe kerül, benne a jövőnek szóló üzenetekkel.

Hogy pontosan mi lesz az újratemetésre váró időkapszulában, arról a kerületiek dönthetnek majd, szeptember 6-ig ezért várjuk javaslataikat. Azokat személyesen, de emailban (uszik@csokonaikk.hu )is eljuttathatják az USZIK-ba (1157 Budapest, Zsókavár u. 15.).