Menu

Útfelbontások, felújítások a kerületben

2002.10.02.

Kerületünk útjainak felújítására is jut néhány százmillió forint abból a 13,3 milliárdból, amit a fővárosi önkormányzat elkülönített az idei útmunkálatokra. Rákospalotán, Újpalotán és Pestújhelyen összesen három helyszínen nehezíti még hetekig néhány gyalogos és közúti felüljáró átépítése a közlekedést. Még ebben a hónapban elkezdődik a 69-es villamos Bánkút utcai szakaszának felújítása, ez idő alatt buszok szállítják majd az utasokat.

Egyesek szerint kizárólag a közelgő választásoknak köszönhető, hogy a fővárosi önkormányzat idén csaknem tízmilliárd forinttal többet – négy helyett 13,3 milliárdot – költ a rossz állapotú utak felújítására. A kerületiek szempontjából mindegy, hogy miért újulnak meg az utak, a lényeg, hogy jobban lehessen közlekedni rajtuk. Reméljük így lesz a Fő utcában is, ahol augusztus 10-én kezdődött és október 31-ig tart a csatornázási munkákhoz kapcsolt útrekonstrukció. A kivitelezés során aszfaltburkolatra cserélik a régi kockakövet, kijavítják a szegélyt és kerékpár utat is építenek. A beruházásra százharmincmillió forintot fordít a főváros.
Pontosan a dupláját, kétszázharmincmillió forintot költ a Városháza a Csömöri út – Drégelyvár utca közötti felüljáró felújítása. A munka augusztus 21-én kezdődött, s október 30-ig tart. Ez azt jelenti, hogy addig a felüljárón csak a tömegközlekedési és a megkülönböztetett jelzéssel közlekedő járművek hajthatnak át, jelzőőrös forgalomirányítás mellett.
A kerület gyalogos felüljárói közül ebben a programban az M3-as felett átívelő Wesselényi utcait újítják fel, több mint százmillió forintért.
Hamarosan megkezdődik a 69-es villamos vonalán a Bánkút utcai, egy megállónyi szakasz átépítése is. A tervezett felújítás néhány hónappal ezelőtt kisebb politikai vihart kavart, sokan úgy gondolták, nem szabad milliókat költeni a rövid távra, miközben az egész vonalhasonlóan rossz állapotban van. A felújítás ideje alatt buszok szállítják az utasokat, azt követően pedig hannoveri villamosokra cserélik a régi UV típusú 69-es szerelvényeket.