Menu

Utcák-terek bajnoksága

2008.05.29.

A kispályás labdarúgó-bajnokság előselejtezői még április 19-én voltak, melyen 16 csapat vett részt. Innen a legjobb hat csapat jutott el a május 25-i döntőbe.

Tavaly még csak egynapos volt a rendezvény, ám ahhoz, hogy minél többen csatlakozzanak a programhoz, idén már korábban gólokat kellett rúgniuk a csapatoknak ahhoz, hogy a döntő napon ott lehessenek a Budai II. László Stadion műfüves pályáján.
A döntőbe került csapatok közül a Jóbarátok elnevezésű lemondta a részvételt, így végül öt csapat vívott körmérkőzést egymással a végső győzelemért. Az öt csapat közül végül a Nádastó Szolárium és az Unilever focistái veretlenül játszottak, ám 3 győzelemmel és egy döntetlennel végül a Nádastó Szolárium csapata lett a győztes, míg az Unilever két győzelemmel és két döntetlennel a második helyen végzett. A bronzérmet a Dózsa György Gimnázium Öregdiákok csapata kaphatta meg, negyedik a Lila Palota, az ötödik pedig a XV. kerületi KÖSE lett.
A díjakat dr. Géczi István az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója adta át, míg az önkormányzatot dr. Pálinszki Antal alpolgármester képviselte a rendezvényen.
Amint Wachler György, az Ifjúsági és Sportközpont igazgató-helyettese elmondta, szeretnék, ha legközelebb már a 18 év alattiak és a hölgyek is részt vennének a focitornán. Erre valószínűleg ősszel kerül sor.