Menu

Utcai Gondozó Szolgálat szolgáltatásai a téli krízis időszakban

2017.10.27.

Az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központ keretein belül működő Utcai Gondozó Szolgálat a Twist Olivér Alapítvánnyal együttműködve segíti a XV. kerületben élő hajléktalan személyeket.

Ellátási területük Budapest XV. kerületének az M3-as autópálya bevezető szakaszától délre az M3-as autópálya bevezető szakasza – Szentmihályi út – Rákospalotai határút – Rákospalotai körvasút sor által határolt terület, valamint a Szentmihályi út mentén található Páskom liget, azaz a kiserdő. Az ellátási terület fontos része Újpalota. Az Utcai Gondozó Szolgálat szolgáltatásait azok a XV. kerületi, közterületen élő személyek vehetik igénybe, akik együttműködnek a szociális munkásokkal. Az Utcai Gondozó Szolgálat háttérintézményeként működő Nappali Melegedő igénybevételének feltétele szintén a szociális munkásokkal való együttműködés, a házirend betartása, valamint a félévnél nem régebbi negatív tüdőszűrési lelet bemutatása. A Nappali Melegedő 50 férőhellyel rendelkezik. A melegedőben tisztálkodásra, ételmelegítésre, szociális ügyintézésre van lehetőség, a szociális munkások segítségével.

A téli krízisidőszak során, 2017. november 1. és 2018. április 30. közötti időszakban az utcai szociális munkások hétfőtől péntekig, délután 14 órától este 22 óráig látogatják a fedél nélkül élőket, takarót, élelmiszert, közvetlen végtagfagyást megakadályozó meleg alsóneműt, kesztyűt, téli cipőt, hálózsákot, valamint gyógyszert, kötszert, izolációs fóliát, hetente kétszer meleg teát osztanak a rászoruló ügyfeleknek.

További részletekről az eszixv.hu oldalon olvashatnak.

Elérhetőségük:
1156 Budapest, Kontyfa u. 3.
Tel.: 416-0733; 418-3315
e-mail: melegedo@eszixv.hu