Menu

Ünnepség és díjátadás a Szociális Munka Napja alkalmából

2022.11.11.

Az Egyesített Szociális Intézmény, a Gazdasági Működtetési Központ és a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány munkatársai kaptak elismeréseket.

A szociális munka napja azokról és azoknak szól, akik nap mint nap másokért dolgoznak. A gyermekvédelemtől az idősellátásig ezrek igyekeznek könnyebbé, élhetőbbé tenni a hozzájuk segítségért fordulók életét – egy nap az évből most csak az övék. Az elmúlt években viszont az egészségügyi helyzet, a pandémia miatt leginkább szűk körben zajlott az ünnepség, holott a XV. kerületben komoly hagyománya van a szociális szférában dolgozók novemberi elismerésének.

Ebben az évben viszont ismét meg lehetett adni a módját a Szociális Munka Napi ünnepségnek, a november 9-i megemlékezés a Polgármesteri Hivatal Dísztermében volt, amely zsúfolásig meg is telt. A Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala által szervezett díjátadó ünnepségen megjelent Cserdiné Németh Angéla polgármester, Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő, a kerület két alpolgármestere, Tóth Veronika és Tóth Imre, Dr. Kevevári Edit aljegyző, Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, Bárkai Katalin, a Gazdasági Működtetési Központ főigazgatója, Carlos Lattes Pavez, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány igazgatója és a Népjóléti Bizottság elnöke, Király Csaba is.

A XV. kerületben igyekszünk mindent megtenni a helyi szociális ellátásunk elmúlt három évtizedben elért vívmányainak és eredményeinek megőrzése érdekében – mondta köszöntőbeszédében Cserdiné Németh Angéla polgármester. Ez a mintaszerű szociális ellátás nem jöhetett volna létre és a hosszú évek alatt nem működhetett, ma sem működhetne olyan magas színvonalon és biztonsággal a mi nagyszerű kollégáink egész éves lelkiismeretes helytállása nélkül. Köszönettel és nagyrabecsüléssel tartozunk ezért az elkötelezett és fáradhatatlan munkáért. Az év egészében odaadó figyelemmel, a kliensek és gondozottak iránti törődéssel és szeretettel teljesítik hivatásukat a kerületi idősek ellátásában, a fogyatékossággal élők, demens betegeink ápolásában közreműködő, a család-és gyermekjóléti ellátásban és a hajléktalan-gondozásban dolgozó munkatársaink.

Majd megemlítette, hogy a szociális ellátásban dolgozók is tudják, ez a nagybetűs Hivatás sosem volt könnyű, mindig is „nehezített” pályán kellett boldogulni a szakma képviselőinek ahhoz, hogy biztos és szilárd támaszai legyenek az elesetteknek, a támogatásra és segítségre szorulóknak.

Nagyrabecsüléssel és őszinte hálával tartozunk mindazoknak, akiknek köszönhetően ezt az erősre font szociális hálót a nehezebb időszakokban is meg tudtuk védeni a kerületünkben. Ezt kívánjuk garantálni a továbbiakban is, mert különösen fontosnak tartjuk, hogy megóvjuk a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőket és a legsérülékenyebb embertársainkat. “

Az ünnepi műsort és a további köszöntéseket követően elismerések átadására került sor. A díjakat Cserdiné Németh Angéla polgármester és Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő adta át a kitüntetetteknek.

  • Az „Év Szociális Munkása” díjat Varga Gyöngyi, a Fejlesztő Gondozó Központ munkatársa vehette át,
  • az „Év Szakmai Tevékenységet Segítő Alkalmazottja” díjat Farkas Katalin, a Család- és Gyermekjóléti Központ alkalmazottja,
  • az „Év Családgondozója” díjat Révész-László Mária, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány munkatársa,
  • az „Év Intézmény Működtetési Dolgozója” díjat pedig Farkas László, a GMK dolgozója kapta.

Dicsérő oklevélben részesült:

  • Hild Fanni (Család- és Gyermekjóléti Központ),
  • Zétényi Sándor (Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona),
  • Kovács Éva (Fejlesztő Gondozó Központ) és Petrányi Mária (Gondozó Ház).

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen átadták még a 20, 25, 30 és 40 éves jubileumi-, valamint hűségjutalmakat, illetve elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló kollégákat is.

(Fotó: Nagy Botond)