Menu

Ünnepi közgyűlés a Palotai Önvédelmi Védegyletnél

2005.03.19.

Az elmúlt hét szombatján tartotta a Palotai Önvédelmi Védegylet beszámoló közgyűlését, majd ezt követően Csűrös László és Mató László zenei kísérete mellett beszélgethettek, szórakozhattak az egyesület tagjai és a meghívottak.

Az ünnepi közgyűlésen részt vett a Budapesti Polgárőrszövetség főtitkáraként Kiss Ferenc, a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetőjeként Minyóczki Árpád, a Közrend és Vagyonvédelmi Alapítvány elnökeként dr. Németh Péter, a BKIK XV.kerületi Tagcsoportjának képviseletében Németh Angela és Szántai Sárközi Ambrus, valamint Avarkeszi Béla civil referens.

Először Papp Barnabás, a Palotai Önvédelmi Védegylet elnöke tartotta meg 2004-es évről szóló beszámolóját. Többek között elmondta, hogy taglétszámuk nem változott összességében: 59 fő, a közterületeken és főleg az éjszakában eltöltött órák száma 8906 óra volt az elmúlt évben. Több helyszínen végezték a polgárőrök munkájukat folyamatosan: többek között a Rákos úti két postafiók és a Pestújhelyen lévő postafiók zárását követően minden hétvégén; több hónapon keresztül reggel, napközben és záráskor a Zsókavár utcai és a Hősök útjai rendelőintézetek környékén; folyamatosan a felújított játszótereket, iskolákat. Emellett több rendezvény biztosítását is végezték a tagok. Papp Barnabás külön kiemelte, hogy az országos és a budapesti szövetség által előirányzott feladatokat minden tekintetben végrehajtották. Nagyon jó a szervezet kapcsolata a civil referenssel is és a Közrend és Vagyonvédelmi Alapítvány elnökével is, akik segítik a polgárőrök munkáját, melyet külön megköszönt az elnök illetve ugyanígy köszönetet mondott az anyagi és erkölcsi támogatásért az önkormányzat vezetésének, ezen belül Hajdu Lászlónak és Gyurcsánszky Jánosnak, a Palota Holding vezetésének és vezérigazgatójának, Sánta Jánosnénak illetve a kerületi rendőrség kapitányságvezetőjének, Horváth Ferencnek és a Közrendvédelmi Osztály vezetőjének, Minyóczki Árpádnak, valamint az OPSZ és a BPSZ vezetőségének. A beszámoló végén sok sikert, erőt, egészséget kívánt minden tagnak az elnök.

Papp Barnabás szavai után az Ellenőrző Bizottság beszámolóját hallgathatta meg a tagság, majd Minyóczki Árpád köszönte meg a polgárőrök munkáját és kifejtette, hogy csak a lakosság, a polgárőrség és a rendőrség együttes munkájával lehet hatékonyan dolgozni. Ehhez várja a rendőrség a polgárőrök további segítségét is.

A Palotai Önvédelmi Védegylet tagsága ezután egyhangúlag elfogadta a 2004-es évi beszámolót, valamint az Ellenőrző Bizottság beszámolóját, majd Kiss Ferenc a Budapesti Polgárőrszövetség főtitkára szólt a jelenlévőkhöz.

-Az Országos Polgárőrszövetség részéről mindig elmarasztalást kapunk, hogy Budapesten kevés a polgárőr (1700-1800 fő). Ha ez a tömeg azonban aktívan dolgozik az utcán és látható, akkor mégsem túl kevés. Épp ezért, ha valakit érdekel a polgárőrség munkája, azt szívesen várjuk magunk közé, ám egyre szigorúbbak a vizsgák. Olyan ütőképes gárda kell, amelyik együttműködő partner – mondta Kiss Ferenc, majd okleveleket nyújtott át a polgárőröknek.

15 éves Polgárőr Szolgálatért (Budapesti Polgárőrszövetség emléklapja)
Hajdu László polgármester
Gyurcsánszky János
Papp Barnabás
Duka Gáborné
Tüll Gábor
Nagy Attila
Lőrincz Endre
Börzsei János
Poór József
Szűcs László

10 éves Polgárőr Szolgálatért (Országos Polgárőrszövetség emléklapja)
Posán Tibor
Juhász Józsefné
Antal József
Csörgei László
Péter János
Soós Tibor
Cseh János
Flick Ádám

5 éves Polgárőr Szolgálatért (Országos Polgárőrszövetség emléklapja)
Schuri József
Duka Zsolt
Hajer Csaba
Rozmán Gyula
Szűcs Zsolt
Vas Szilvia
Móricz Eszter
Szász ferenc
Vancsura Zoltán
Bácskai Gyula
Árpás Lászlóné

Az emléklapok átadása után Hajdu László polgármester köszöntötte a jubileumi közgyűlés résztvevőit.

-Alapító tag vagyok ugyan, de szolgálatban nem nagyon tudtam részt venni. Amit azonban a polgárőrök csinálnak az országban, az tiszteletreméltó. A városban, az éjszakában, az önkormányzat intézményeinél, az iskoláknál szolgálatban vagytok, amikor az emberek nyaralnak, strandolnak, ti akkor is dolgoztok. Nektek minderre áldoznotok kell. Naponta látjuk, hogy hogyan zajlik a szolgálat vezénylése: látható polgárőrség működik itt. Épp ezért kevés az a szó, hogy köszönjük. Büszkék lehetünk arra, hogy van a Palotai Önvédelmi Védegylet. Szeretném, ha a két polgárőr egyesület együttműködne a rendőrséggel a lakosság nyugalma, a közbiztonság érdekében- mondta a polgármester úr, majd elismerő okleveleket adott át a Palotai Önvédelmi

Védegylet megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a képviselő-testület és a maga nevében.

Jubileumi elismerésben részesült:
Papp Barnabás
Gyurcsánszky János
Duka Gáborné
Csörgei László
Nagy Attila
Lőrincs Endre
Tüll Gábor
Szűcs László
Poór József
Juhász Józsefné
Antal József
Pósán Tibor
Pörzse János

Az ünnepi közgyűlés végén pedig Papp Barnabás adott át Hajdu Lászlónak, mint alapító tagnak emléklapot illetve minden polgárőrnő egy-egy csokor virágot vehetett át munkájukért köszönetként.

Ezután oldott hangulatban folytatódott az este: beszélgetés és zene mellett.