Menu

Ünnepélyes keretek között átadták a Patyolat utcai óvoda bővítését

2013.12.19.

Sajtóközlemény a Budapest Főváros XV. kerület Patyolat utcai óvoda fejlesztése című, KMOP-4.6.1-11-2012-0026 azonosító számú pályázat keretében megvalósított beruházás ünnepélyes átadásáról: 2013. december 11.-én ünnepélyes keretek között átadták a Patyolat utcai óvoda 126 millió forintból megvalósult bővítését.

A XV. kerületben az elmúlt években megkezdett fejlesztések egyik célja az egészségügyi- és oktatási intézmények felújítása, bővítése. Az Önkormányzat pályázaton nyert közel 120 millió forint Európai Uniós támogatást a Patyolat utcai óvoda bővítésére. A 95 %-ban támogatott beruházás során az óvoda új csoportszobával bővült a hozzátartozó berendezésekkel és eszközökkel. Az épület homlokzata és a tetőfelülete korszerű hőszigetelést kapott, a régi avult nyílászárók helyett új korszerűek lettek beépítve. Felújult az előkert az új növényekkel és akadálymentes rámpa kiépítésével. Az épület belső része is átalakításra került, teljes körűen akadálymentes lett.

Az ünnepélyes átadó rendezvényen László Tamás polgármester megköszönte a DEDI Bau Kft.-nek a gyors és hatékony kivitelezést, az intézmény és az önkormányzat kollégáinak áldozatkész közreműködését.

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a megújult épületrészt.

Letölthető anyagok: