Menu

Ünnepelő munkatársak

2009.07.12.

Július 3-án a polgármesteri hivatal Dísztermében volt a kerületi Semmelweis Nap Ünnepsége, melyen a szociális és az egészségügyi területen dolgozó munkatársak köszöntésére került sor.

Az ünnepség elején Reiszné Naszádi Magdolna a Szociális és Egészségügyi Osztály munkatársa köszöntötte a meghívottakat: köztük Hajdu László polgármestert, Király Csaba alpolgármestert, Kovácsné Márkus Évát, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetőjét, valamint a szociális és egészségügyi intézmények vezetőit, majd Kovács Kati énekesnő adott elő egy nagyon kedves összeállítást legismertebb dalaiból. Többek között még Louis Armstrongot is megidézte a Wonderful World című szám erejéig.
A nagyszerű előadást követően Zsuppán Lászlóné, az Egyesített Bölcsődék igazgatója tartotta meg ünnepi köszöntőjét.
-Tisztelt Ünneplők és Ünnepeltek! Kedves Vendégeink, Kollegák!
Ezekben a napokban szerte az egész országban a gyógyító, a segítő, a simogató kezek megállnak egy rövid pillanatra, hogy Semmelweis Ignác Fülöp – közel két évszázada született – magyar orvosra, az „anyák megmentőjére” emlékezve, az egészségügy és a szociális terület elkötelezett robotosai számvetést készítsenek, és egy picit ünnepeljenek.
Mi is ezt tesszük ma itt. Nagy a csábítás és helyén való is lenne, hogy ismét felidézzük Semmelweis tragikusan rövid életének minden jelentős mozzanatát, de ennek a kötelezettségünknek már nemegyszer eleget tettünk.
Ez alkalommal talán inkább arról, miért éppen Semmelweis születésének évfordulója lett az egészségügyi dolgozók napja és példája, mit üzen az utókor számára.
Benedek István orvos, író, polihisztor, Semmelweis kutató, egyik művében a következők olvashatók: „Nem szívesen emlékeznek rá”. A család azért nem, mert kissé árnyékba borította tisztes polgári hírnevüket: A barátok azért nem, mert nem voltak barátai. A magyar orvosok azért nem, mert szíven szúrta az egész orvosi rendet: azt tanította, hogy a gyógyítás helyett éppen az orvosok űzik halálba pácienseiket. A külföldi szülészek azért nem, mert könyvében és nyílt leveleiben igen erélyesen móresre tanította őket.”
Mégis miért éppen Ő? Ha tovább lapozzuk a róla szóló írásokat, akkor a sorok között egy önzetlen, kötelességtudó és lelkiismeretes orvos, kutató, merészen gondolkodó ember karaktere bontakozik ki. Míg tehette éjjel-nappal rendelkezésére állt a szenvedőknek.
Ki más lehetne a példaképe azoknak, akik maguk is ezt teszik, akik nem csupán a megélhetés kényszere miatt, hanem hivatásszeretettől, segítő szándéktól vezérelve, gyakran önzetlenül és áldozatokat is vállalva, néha méltatlan körülmények között, változó környezeti hatásoknak kitéve is úgy végzik dolgukat, hogy a rászorulók abból mit sem érezhetnek?
Manapság éppen olyan időket élünk, amikor az előbb említett körülmények legalábbis ellentmondásosnak tűnnek a szakma számára. Vannak, akik hiányolják a korábbi hírnevet, tekintélyt, tiszteletet és megbecsülést. Mások a politika és a média semmivel sem indokolható, káros következményekkel járó behatásairól beszélnek.
Kinek van igaza? Nem tisztünk most eldönteni, ám bizonyára tudomásul kell vennünk, hogy egy gyorsan változó világban élünk, és ahogy Rechlue francia földrajzi író fogalmazott „Előbb a fejekben és a szívekben kell végbemenniük a változásoknak, hogy aztán megfeszítsék az izmokat és történelmi jelenséggé váljanak.” Ez vonatkozhat ránk is és persze azokra is, akik velünk foglalkoznak.
Az érthető lehet, hogy egy ilyen helyzetben az egészségügy is és a szociális ágazat is viták kereszttűzében formálódik, az azonban nem, ha ez bármilyen formában is az ellátás rovására megy. Elemi érdek, hogy a figyelemelterelés helyett minden helyzetben töménytelen feladataink megoldására tudjunk koncentrálni.
A világ, az európai és az országos hullámveréseket – nyilvánvalóan nem lehet megállítani a kerület határainál. Lépten-nyomon szembesülnünk kell azokkal a társadalmi, gazdasági hatásokkal, melyek máshol is jelen vannak. Ahogy mondani szokták „begyűrűzik jó is, rossz is.” Most éppen talán több a rossz, mint a jó.
Ebben a helyzetben másokhoz hasonlóan mi is feszültebbek vagyunk, többet aggódunk és nem egyszer le kell mondanunk terveinkről, vágyainkról.
De amikor bekukkantok a kerület egészségügyi intézményeihez, az Egyesített Szociális Intézmények egységeihez, „górcső” alá veszem bölcsődéink helyzetét, azt látom, hogy – néha ugyan összeszorított fogakkal – de mindenütt eminens feladat továbbra is a szolgálat, a szolgáltatás színvonalának megtartása, és ha lehet javítása. Mi ez, ha nem a „semmelweisi hagyaték” folytatása. Igaz, az új lehetőségek iránti kutatás, „fejtörés a hogyan tovább ügyben” ma már szinte mindennapos kötelezettség, de a szándék az igyekezet töretlennek tűnik.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az egészségügy területén a közelmúltban megújult a gazdasági igazgatóság épülete, a Rákos úti szakrendelő egy része, nagy beruházás volt az ügyeleti szolgálat átalakítása, mely a felnőtt betegellátást tette folyamatossá, új eszközöket sikerült üzembe állítani, pl. biopsziára is alkalmas ultrahangos készülék az urológián, a tüdőszűrő állomás korszerű, környezetkímélő digitális röntgenkészüléke stb., informatikai szolgáltató váltás volt a laboratóriumban, mellyel az egész intézményben hozzáférhetővé váltak az elkészült laborleletek.
Az Egyesített Szociális Intézmények egységei közül az Értelmi fogyatékosok Napközi Otthonánál beindult a foglalkoztatás, a Fejlesztő Napközi Otthon egyéb szolgáltatásai mellett a tankötelezettség teljesítésének segítését is felvállalta, a FIÓKA újból módszertani intézmény lett, új épületrészben bővítheti szolgáltatásait, a Területi Gondozás új számítógépes nyilvántartó rendszerrel gazdagodott, a Családsegítő Szolgálat új programot indított, mely a hajléktalanok albérletbe helyezését célozta meg.

A bölcsődék továbbra is napirenden tarthatják a helyhiányok csökkentésének szándékát, eddig 40, és az idén további 60 férőhellyel bővül a szolgáltatás lehetősége, elkezdődött a játszóudvarok Európai Uniós követelményeknek megfelelő átalakítása, új központi konyha és mosókonyha kialakításával tettük gazdaságosabbá működésünket, informatikai rendszerünk új nyilvántartó programokkal bővült.
A sort bizonyára még folytatni lehetne, ám az ünnepi alkalmat kihasználva inkább köszönetet kell mondani azoknak, akik mindezért megdolgoztak. Mert az eredmények nem maguktól valók, hanem elismerésre méltó munka, nagyszerű egyéni és közösségi teljesítmények, példa értékű hozadéka.
Útravalóul pedig a költő Fazekas Mihályt hívjuk segítségül:
„Mind egy célra kell sietnünk.
Mind egy úton ballagunk.
E pályát hogy kell követnünk,
Mind jól tudnánk azt magunk.
Óh, jól tudnánk, hogy; egymásnak”
közös segítségivel- mondta ünnepi beszéde végén Zsuppán Lászlóné, majd a korábbi évek hagyományainak megfelelően kitüntetésben, jutalomban részesültek azon munkatársak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak mindennapi munkájuk során.
-A XV. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete „Kerület Jövőjéért” díjat adományoz az egészségügy és szociális területen azon személyek részére, akik a kerület lakosságának egészségügyi illetve szociális ellátásában, a lakosság egészségének megóvásában, az egészséges életmódra nevelésben, a gyógyító-megelőző tevékenységben valamint a szociálpolitika ránk háruló feladataiban példamutató módon kiemelkedő eredményeket értek el. A Képviselő-testületi határozat értelmében, e díjban 6 fő részesülhet évente- hangzott el, majd a díjakat Hajdu László polgármester adta át.

„Kerület Jövőjéért” díjban részesült Madácsi Imréné körzeti ápolónő, Nagy Istvánné, a Kavicsos közi Bölcsőde vezetője, az Opál utcai Háziorvosi Rendelő „kollektívája”; Dr. Erdélyi Katalin, Dr. Benkő Magdolna, Dr. Pákh Sándor, Dr. Ganczer Ferenc, valamint az asszisztensek: Szigeti Tiborné, Paksi Gyuláné, Kovács Imréné és Szabó Krisztina, Dr. Szunyoghy János nőgyógyász főorvos, az Egészségügyi Intézmény orvos-igazgatója, az Egészségügyi Intézmény Diabetológiai Szakrendelés munkatársai: Dr. Sebestyén Júlia osztályvezető főorvos, dr. Bende Ilona, Dr. Faludi Péter valamint Varga Jánosné csoportvezető asszisztens továbbá Ignácz Zoltánné és Szaffián Melinda asszisztensek, Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény Újpalotai Családsegítő Szolgálatának vezetője.

-Madácsi Imréné 1971-ben végezte el a Semmelweis Ignác Egészségügyi Szakiskolát és általános rendelőintézeti asszisztensi képesítést, majd 1986-ban a Dolgozók Egészségügyi Szakközépiskolájában körzeti ápolónői képesítést, 1999-ben a Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakközépiskolában ápolói képesítést szerzett. Munkáját a Merényi Gusztáv Kórház Gégészeti Osztályán kezdte, mint ápolónő. Kerületünkben 1975 óta dolgozik, először bölcsődei gondozónőként, majd 1979-től a Hősök úti Háziorvosi Rendelőben körzeti ápolóként, dr. Várfalvi Miklós asszisztenseként. Madácsi Imréné, a betegek „Katikája”, 35 éve szolgálja kerületünket, a betegeket szívvel, lélekkel, mindig mosolyogva fogadja. A betegek szinte családtagként szeretik és bíznak benne, nem véletlenül, hiszen feléjük irányuló szeretetével nagymértékben hozzájárul a benne bízók gyógyulásához.

-Nagy Istvánné 1962 decemberében kezdte pályáját bölcsődei területen. Kerületünkben 1974-től dolgozik, korábban a Száraznád utcai bölcsődében, majd vezetője lett a Molnár Viktor utcai Bölcsődének. Az Intézmény megszűnésekor a Kavicsos közi bölcsődébe került, ahol azóta is vezető beosztásban dolgozik. Segítőkész és igazságos vezetési stílusának köszönhetően a munkatársaival nagyon jó kapcsolatot alakított ki, szívvel-lélekkel a közösségért dolgozik, empátiás kézsége követésre méltó. A dolgozóiban maximálisan megbízik, munkájukat megbecsüli, értékeli az ötleteket, a kreativitást, minden önálló kezdeményezést támogat. A szakdolgozók képzése és továbbképzése, a családokkal való együttműködés, a családok segítése, különösen fontos számára. A bizalom légkörét alakítja ki környezetében, kiegyensúlyozott, barátságos, kompromisszumra kész személyiség. Fáradhatatlanul végzi szervező-irányító munkáját, gyermekközpontú gondolkodásával, szakmailag, emberileg kiváló, az új kezdeményezésekben partner vezető.

-Az Opál utcai Háziorvosi Rendelőben dolgozó háziorvosok és asszisztensek hosszú évtizedek óta végzik betegellátó tevékenységüket az ott lakó állampolgárok megelégedettségére. A kerület egy jelentős részét ellátják, a Dembinszky utca, a Rákos út és a Körvasút sor által határolt területen. Az orvosok és az asszisztenseik rendkívül baráti légkört alakítottak ki betegeikkel, több évtizede ismerik a környék lakóit, akik feltétlen megbíznak bennük. Rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, pályáznak, hogy a rendelőt még korszerűbb eszközökkel szereljék fel. Virágokkal, TV-vel, képes újságokkal teszik barátságossá a várótermet. A rendelőt felújították, korszerűsítették, és elhivatottságukat mi sem jelzi jobban, hogy a rendelő környezetét is óvják, gyümölcsfákat ültettek, füvet nyírnak. A rendelési időn kívül is rendszeres felvilágosító és egészségügyi programokat is szerveznek, valamint az OEP szervezésében szűrik a betegeket, a betegségek megelőzésében is igen hatékonyak. Felméréseik eredményei nagyon fontos mérőszámok a kerület egészségügyében.

-Dr. Szunyoghy János nőgyógyász főorvos kerületünkben 1987 óta végzi áldásos munkáját, szinte nincs női lakosa a XV. kerületnek, aki ne ismerné jó hírnevét. Határozott egyéniség, ugyanakkor végtelen empátiával rendelkezik. 1999 óta a főigazgató helyettese, 2006 óta az Egészségügyi Intézmény orvos-igazgatója.
Sokoldalú széleskörű napi munkája mellett is maximálisan segítőkész. Mind betegei, mind kollégái bármikor fordulhatnak hozzá tanácsért, ajánlásért.
Munkáját mindig precízen, nagy figyelemmel, tisztességgel, becsülettel látja el immár 21 éve a XV. kerületben.

-A Diabetológiai Szakrendelés 1996. április 01-e óta működik kerületünkben, 3 fő belgyógyász diabetológus szakorvos, 1 dietetikus és 3 fő asszisztens segítségével. Egy teamként, egységesen nagy szakmai hivatástudattal és kiváló szakértelemmel gyógyítják a kerületünk diabeteses betegeit. Tevékenységük a teljes körű betegellátásra kiterjed, hiszen a diabetológia mellett komplex cardiovasculáris kockázatbecslést is végeznek a metabolitykus syndroma minden elemének figyelembe vétele mellett. A napi 100-fős betegforgalom mellett, folyamatosan kapcsolatot tartanak a háziorvosokkal, más szakrendelésekkel, illetve Intézményekkel. Betegeik útját folyamatosan nyomon követik. 1996 óta működtetnek havi rendszerességgel Diabetes Klubot is. Ennek szervezését, szakmai felügyeletét, előadások tartását is Ők vállalják. Folyamatosan részt vesznek tudományos munkákban, nemzetközi vizsgálatokban. A szakrendelés orvosai több Kongresszuson adtak elő, illetve első szerzős cikkírók.

-Gráczer Irma 1991-ben kezdett dolgozni kerületünkben a Csokonai Művelődési Központban, az akkor megalakuló Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája munkatársaként. 1996-ban a MUFTI szervezetileg átkerült az Újpalotai Családsegítő Szolgálathoz, azóta ennek a szolgálatnak a munkatársa, majd 2000. január 1. óta az egység vezetője. Szakmai tudásának fejlesztése érdekében 1999. júniusában végzett az ELTE-n, majd 2003. novemberében szakvizsgát tett. Kiemelkedő szervezői adottságokkal rendelkezik, munkájának köszönhetően a Családsegítő Szolgálat egyre inkább megfelel a szociális törvényben megfogalmazott elvárásoknak. Sokéves tapasztalatát és szakmai tudását az ELTE-n igyekszik átadni a hallgatóknak, de tereptanárként a gyakorlatban is útmutatást ad.
Munkáját nagy odaadással és hozzáértéssel végzi a kerületünk leszakadó polgárainak megsegítésére. A Szolgálathoz forduló klienseket nagy együttérzéssel kezeli, megérti problémáikat, és mindent elkövet, hogy segítséget nyújtson számukra.
Munkája mellett szakértői tevékenységet is ellát, valamint önkéntes feladatot is vállal a pl. a „Hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó szakemberek humánerőforrás fejlesztése” projekt megvalósításában. 1996-tól a „Hátrányos Helyzetűek Alternatív Műhelye Egyesület” alapító tagja és vezetője. Számos publikációt jelentetett meg, rendszeresen részt vesz hazai és külföldi szakmai előadásokon. Határozott egyénisége összefogja a Családsegítő Szolgálat sokrétű tevékenységét. Aktívan részt vesz a kerületi szociálpolitika alakításában.

A Kerület Jövőjéért díjak átadását követően a polgármester az elmúlt időszakban, a kerületben végzett kiemelkedő teljesítményük alapján dicséretben részesítette Horváth István szociális munkást, az Egyesített Szociális Intézmény Szociális Konyha és Nappali Melegedő munkatársát, Arnold Gyuláné asszisztenst, az Egészségügyi Intézmény munkatársát, Faházi Lászlóné csecsemő- és gyermekgondozónőt, az Egyesített Bölcsődék munkatársát.

-Horváth István 2005. 07. 27-óta dolgozik a Szociális Konyha és Nappali Melegedő egységében szociális munkásként; Ő felel az egység zavartalan működéséért. Belépése óta maximális teljesítményt nyújtva látja el feladatát. Igen jelentős az általa megpályázott és elindított „Albérleti program”, melynek köszönhetően több, a kiserdőben lakó hajléktalannak sikerült az elmúlt évben lakhatási helyzetén javítani. Horváth István nagy empátiával és szakmai elhivatottsággal végzi a szociális munkát a kerületi hajléktalanok körében. Keresi a fejlesztési lehetőségeket, nyitott a folyamatos megújulásra. Személyes tulajdonságainak köszönhetően munkatársai körében is népszerű.

-Arnold Gyuláné 1976-ban végzett Vácott az Egészségügyi Szakközépiskolában. Képzettséget szerzett még klinikai szakápolásból és foglalkozás egészségügyi szakápolásból is. Kerületünkben 1997 óta dolgozik a Rákos úti Szakrendelőben, mint szakasszisztens. Univerzális asszisztens, az orvosok megelégedésére minden szakrendelésen tud dolgozni. Munkáját megbízhatóan, pontosan, nagy szorgalommal, lelkiismeretesen végzi. Az apróbb munkahelyi konfliktusokat is sikeresen oldja meg. Mindig, mindenkor lehet rá számítani, munkáját körültekintően végzi. Kollégái érdekeit mindig szem előtt tartja, ezért rendkívül jó kapcsolatot alakított ki minden szakrendelőben dolgozó kollégákkal. A betegek is nagyon kedvelik, bármilyen kérdéssel fordulnak hozzá, Ő kedvesen, udvariasan válaszol. Munkája maximálisan megfelel a modern kor elvárásainak, az egészségügyi dokumentációban Ő a legjáratosabb személy.

-Faházi Lászlóné 1974. augusztusától dolgozik a Kavicsos közi bölcsődében, mint csecsemő és gyermekgondozónő. A gyermekeket nagy szeretettel gondozza, neveli, féltő gonddal kíséri fejlődésüket. A csoportjában lévő gyermekek vidámak, felszabadultak, biztonságban érzik magukat. Nagyon jó a kapcsolata a szülőkkel, a családokkal. Folyamatosan fejleszti tudását, segítőkész magatartásával, a kolléganőivel nagyon jó kapcsolatot alakított ki. A vele együtt dolgozóknak a gyakorlati tapasztalatait átadja, segíti az új dolgozókat. Mindent elkövet, hogy a munkavégzés zökkenőmentes legyen. Folyamatosan arra törekszik, hogy a gyermekek ellátása, a bölcsőde és a családok kapcsolata kifogástalan legyen. A közösség életében, rendezvényeiben mindig és aktívan szerepet vállal.

Mindezek után Hajdu László polgármester és dr. Neszt Kálmán főigazgató főorvos, az Egészségügyi Intézmény vezetője elismerésük virágcsokrát és ajándékot adtak át Kara Imréné asszisztensnek, a kerületi Tüdőgondozó immár nyugdíjas munkatársátnak, aki 2009. március 15-én az Egészségügyi Minisztériumban Pro Sanitate kitüntetésben részesült.

Az ünnepség folytatásaként a XV. kerületi Önkormányzat közalkalmazotti szabályzata alapján, a kerületben megszakítás nélkül folyamatos közalkalmazotti jogviszonyban dolgozók részére hűségjutalmakat adott át intézményenként Király Csaba alpolgármester, Dr. Neszt Kálmán főigazgató főorvos, Zsuppán Lászlóné, az Egyesített Bölcsődék igazgatója, Osgyány Éva, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója

Az Egészségügyi Intézményből 10 éves hűségjutalomban részesült Szécsényi Gáborné, fogászati asszisztens, a Bezsilla Nándor utcai Gyermekfogászatról, Németh Istvánné fogászati asszisztens, a Hősök úti Gyermekfogászatról, Kellerné Pindur Erika nőgyógyászati asszisztens, a Rákos úti Szakrendelőből, Duka Gáborné urológiai asszisztens, a Rákos úti Szakrendelőből, Melykó Irén ideggyógyászati asszisztens, a Rákos úti Szakrendelőből, Németh Jánosn recepciós, a Rákos úti Szakrendelőből, Budai Arturné telefonkezelő, a Rákos úti Szakrendelőből, Jakusné Brátis Anita titkárnő, a Rákos úti Szakrendelőből, Szabó Ildikó addiktológiai asszisztens, a Fő úti Addiktológiáról; 20 éves hűségjutalomban részesült: Árpásné Varnusz Krisztina fizikóterápiás asszisztens, a Hősök úti Fizikóterápiáról, Patakiné Finna Zsuzsanna asszisztens, a Tüdőszűrőállomás munkatársa, 25 éves hűségjutalomban részesült: Dr. Karácsony Edit a Zsókavár utcai Háziorvosi Rendelő háziorvosa, Sándor Gyuláné szemészeti asszisztens, a Rákos úti Szakrendelőből, Dr. Kovácsné Lázár Mária gyógytornász, a Hősök úti Rendelőből, 30 éves hűségjutalomban részesült: Mészárosné Sebestyén Mária laborasszisztens, a Rákos úti Szakrendelőből, 35 éves hűségjutalomban részesült: Názer Ágnes a XV. ker. Védőnői Szolgálat védőnője, a Sződliget utcai Gyermekrendelőből, Dériné Papp Erzsébet laborasszisztens, a Rákos úti Szakrendelőből,

Az Egyesített Bölcsődékből 10 éves hűségjutalomban részesült: Varga Lászlóné technikai munkatárs, az Arany János utcai bölcsődéből, Szitai Brigitta technikai munkatárs, a Kavicsos közi bölcsődéből, Nagy Zoltánné gondozónő, a Nádastó parki bölcsődéből, 20 éves hűségjutalomban részesült: Bella Tiborné gondozónő,a Kontyfa utcai bölcsődéből, Kelemen Annamária technikai munkatárs, a Nádastó parki bölcsődéből, 25 éves hűségjutalomban részesült: Horváth Albertné gondozónő, a Kavicsos közi bölcsődéből, Hosszú Andrea gondozónő, a Wesselényi utcai bölcsődéből, 30 éves hűségjutalomban részesült: Szarvas Ferencné gondozónő, az Arany János utcai bölcsődéből, Mészáros Istvánné élelmezés-vezető, a Kavicsos közi bölcsődéből, Sipos Istvánné gazdasági ügyintéző, a Kavicsos közi bölcsődéből, Varga Istvánné munkaügyi-, és bérügyintéző a Nádastó parki bölcsődéből, 35 éves hűségjutalomban részesült: Faházi Lászlóné gondozónő, a Kavicsos közi bölcsődéből, Némethné Berényi Anna a Wesselényi utcai bölcsőde vezetője, 40 éves hűségjutalomban részesült: Zsuppán Lászlóné az Egyesített Bölcsődék igazgatója.

Az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai közül 10 éves hűségjutalomban részesült: Stoklászné Nagy Éva szociális asszisztens, az Igazgatóság munkatársa, Major László szociológus, az Egyesített Szociális Intézmény munkatársa, Péter Mónika gyógypedagógiai asszisztens, a Fejlesztő Gondozó Központból, Pekár Miklós technikai munkatárs, a Fejlesztő Gondozó Központból, Némethné Varga Viktória gyógypedagógus, a Fejlesztő Gondozó Központból, Máthé Béláné gondozónő, a Fejlesztő Gondozó Központból, Kádas Endréné a Fejlesztő Gondozó Központ vezetője, Molnárné Csillag Mirna szociális munkás, a „FIÓKA” Gyermek- és Ifjúságjóléti Központból, 20 éves hűségjutalomban részesült: Müller Andrea gondozónő, a Házi Gondozó Szolgálatból, Nagy Lászlóné gondozónő, a Házi Gondozó Szolgálatból, Gyarmati Sándorné gazdasági ügyintéző, a Fejlesztő Gondozó Központból.

Ezek után hangzott el, hogy az idei évben is lehetőség nyílt arra, hogy Hajdu László polgármester a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökének egyetértésével intézményenként 6-6 fő munkatársat kiemelkedő minőségű munkájuk elismeréseként, vásárlási utalvány formájában elismerésben részesítsen. Az elismeréseket Hajdu László és Marsovszky Györgyné egészségügyi tanácsnok adta át.
Az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai közül ebben az elismerésben részesült: Tihanyi Terézia gondozónő, az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának munkatársa, Némethné Varga Viktória gyógypedagógus, a Fejlesztő Gondozó Központ munkatársa, Miklós Klára szociális munkás, az Újpalotai Családsegítő Szolgálat munkatársa, Vad Sándor Ferencné gondozónő, a Házi Gondozó Szolgálat munkatársa, Jánosik Judit technikai munkatárs, a Gondozó Ház munkatársa, Kovács Imréné gazdasági ügyintéző, az Igazgatóság munkatársa, Péterfiné Szommer Anna szociális munkás, a „FIÓKA” Gyermek- és Ifjúságjóléti Központ munkatársa, az Egészségügyi Intézmény munkatársai ebben az elismerésben részesült: Apostol Anikó munkaügyi előadó, a Gazdasági Igazgatóságról, Bogdány Rózsa kézbesítő, a Gazdasági Igazgatóság munkatársa, Pálházi Sándor üzemeltetési vezető, az Őrjárat utcai Rendelő munkatársa, Finta Erika titkárnő, a Gazdasági Igazgatóság munkatársa, Horváth Imre gondnok, a Rákos úti Szakrendelőből, Schmidt Ilona technikai dolgozó, a Rákos úti Laboratórium munkatársa. Az Egyesített Bölcsődék munkatársa is ebben az elismerésben részesültek, így Varga Lászlóné technikai dolgozó, az Arany János utcai bölcsődéből, Langerné Máté Mária gondozónő, a Fő úti bölcsődéből, Barta Tiborné technikai dolgozó, a Bezsilla Nándor utcai bölcsődéből, Décsi Orsolya gondozónő, a Wesselényi utcai bölcsődéből, Mátyusné Végh Krisztina gondozónő, a Nádastó parki bölcsődéből, Deliné Jáger Gyöngyi gondozónő, a Nádastó parki bölcsődéből,
A jutalmak és kitüntetések átadása után a megemlékező ünnepség végén Hajdu László polgármester tartotta meg ünnepi pohárköszöntőjét, melyben külön kitért az egészségügy- és a szociális területen dolgozók áldozatos munkájára, gratulált a kitüntetetteknek, valamint mindannyiuknak további eredményes, jó munkát és kellemes pihenést kívánt a nyári szabadság eltöltéséhez.