Menu

Ünnep volt

2008.12.08.

A Palota Sclerosis Multiplex Egyesület évek óta hagyományosan megrendezi karácsonyi összejövetelét a Rákos úti Szakrendelő különtermében.

Az idei év decemberében a kerületben az egészségügy és szociális területen működő egyesületek képviselőit is meghívták a programra, melyen először Avarkeszi Béla civil referens köszöntött mindenkit maga és Hajdu László polgármester nevében, majd Tóth Imrének, az önkormányzat Tulajdonosi Bizottságának levelét olvasta fel. Soraiban köszöntötte ő is az egybegyűlteket és elküldött három ajándékcsomagot az ünnepi hangulat emelésére.
Avarkeszi Béla rövid gondolatai közt hangot adott annak az örömének,hogy számos civil szervezet jelen van ezen a programon, s csupán az egyik fő szervező, Czimmermann Márta, a SM Egyesület vezetője nincs itt betegsége miatt.
-A szervezésben azonban ő is aktívan részt vett, hiszen szintén az SM Egyesület rendezésében volt egy héttel ezelőtt az egészségügy és a szociális területen működő civil szervezetek számára egy fórum számos színvonalas előadással- mondta, majd jó szórakozást kívánt mindenkinek.
A nap folyamán ezt követően a Virtus adott műsort Ünnep készül címmel. A közreműködők mindannyian a neten teszik közzé alkotásaikat- ők írók, költők, újságírók.
– Ünnep van, és ez az ünnep nemcsak a vallásos emberek számára fontos- mondta a Virtus honlapon publikáló Sági Erzsébet, aki egyben a Nők Lapja Angyalkommandójának egyik tagja. Ünnep a fellépőknek, hogy advent idején, a befelé fordulás, a karácsonyvárás szépséges békéjét megoszthatják az őket várókkal, és ünnep nekünk, a Virtus honlapon dolgozóknak, hogy végre találkozhatunk egymással azok, akik évek óta olvasgatjuk, dicsérjük, és kritizáljuk egymás alkotásait úgy, hogy még sosem találkoztunk.
Majd kezdetét vette a műsor, melyben Baracskai Éva, Gál Istvánné, Gergely Magdolna, Klocka István és felesége Era, Kalmár Péter, Koncz László, Lénárt Anna, Lovas Éva, Neboda Katalin és a művésznéven Donna Quijote és Ragyogás lépett fel, ám többen elküldték alkotásaikat és ajándékaikat. Így Clara, Dinna, Ekpafat, ÉPIPAPI, Fitó Ica, Gösi Vali, Kassai Csilla, Kovács Sebestény Béla, Krocsetta, Lénárt Anna szülei, Rapier, Sakálka, Timetour, Tomasekné Györgyi, és Weetza.
Többen egyéb ajándékkal is hozzájárultak a program sikeréhez, így Fitó Ica almát küldött, Kassa Csilla saját könyveit csomagolta be.
Volt, akinek a férje jelentős összeget utalt át az alapítvány számlájára, volt, aki saját terméséből szállított almát, míg Gógucz Nóra, a festő a rendezvényen kiállított, majd eladott képeinek árát adta át alapítványi célokra. Lénárt Anna szülei pedig szép, színes blúzokat küldtek lányukkal ajándékba, melynek eladásából a befolyt összeg szintén az alapítvány számláját gazdagította. Gál Istvánné közreműködésével a Phoenix Pharma Zrt. 250.000,- forint értékű adományt (egészségügyi betétek) küldött. A XV.kerületi Környezetvédelmi Közalapítvány nevében vett részt és emelte a program jó hangulatát Lovas Éva, Baracskai Éva és Nedoba Katalin, aki maga is egy hatalmas doboz ajándékot hozott magával.