Menu

Ünnep, jubileum, Újpalotai Napok

2009.06.23.

Amint már előző cikkünkben is olvashatták, Újpalota idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Az Újpalotai napok pedig minden évben már hagyományosan júniusban van. Idén ez az ünnepségsorozat még kiemelkedőbb programokat tartogatott a rendezvényeken részt vevők számára.

S bár az Újpalotai Napok a városrész jubileumi ünnepével vette kezdetét június 12-én délelőtt, ám a hagyományos a Fő téren tartott programmal indult mégis a hivatalos eseménysorozat.
Itt ugyanis a kerület két országgyűlési képviselője, Hajdu László polgármester és Kiss Péter, társadalompolitikáért felelős tárca nélküli miniszter is köszöntötte az ünneplőket, majd Valló Péterrel, az Együtt Újpalotáért Egyesület elnökével közösen a 40. jubileum tiszteletére emlékfát ültettek. Az utóbbi program egyben azt is jelképezi, hogy Újpalota a legzöldebb lakótelepek közé tartozik. Mindezek után Hajdu László szintén a korábbi hagyományoknak megfelelően csapra verte az első hordó sört, és megkezdődött a háromnapos kavalkád.
S hogy mi várt az ünneplőkre? Pénteken a Cassandra Táncstúdió táncbemutatója, a The Lumens, valamint a Black Birds -Beatles Tribute Band koncertje, szombaton játszóház, a Vagabanda: gólyalábas felvonulása, főzőverseny, hipp-hopp bemutató, Mikola Péter gyermekműsora, a Vaga Banda: „Óriáscirkusz”- gólyalábas komédiája, de fellépett Payer András is. Kora este először a méltán nagysikerű Kugli együttes koncertje várta a közönséget, majd a tombolasorsolást követően az R-GO együttes koncertjén énekelhettek együtt Szikora Robival és a Gidákkal az újpalotaiak és az idelátogatók. Vasárnap pedig szintén számos izgalmas program várta az érdeklődőket: a hagyományos játszóház mellett Adél Bohóc családi vetélkedője, a Pesti Musical Stúdió előadása, Éles István humorista műsora, hastánc bemutató, illetve fellépett Koós János. A tombolasorsolás után Zanzibár koncert volt, míg a programsorozat záróakkordjaként a tűzijátékban gyönyörködhettek a Fő térre látogatók.