Menu

Ülésezett a képviselő-testület

2021.11.29.

Újabb fontos döntések születtek.

Ahogyan arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a november 25-i képviselő-testületi ülés előtt adták át az év szociális munkása, az év családgondozója és az év szakmai tevékenységet segítő alkalmazottja elismeréseket. A kitüntetetteknek Cserdiné Németh Angéla polgármester, Tóth Veronika és Tóth Imre alpolgármester gratulált.

A képviselő-testület november 25-i ülésén megszavazta a Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet III. számú módosításáról szóló előterjesztést, egyhangúlag támogatta a 2022. évi átmeneti gazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet megalkotását és a Palota Liget területére vonatkozó településrendezési szerződésről és a fejlesztéshez kapcsolódóan a kerület építési szabályzatának módosításáról szóló előterjesztést.

A járványhelyzet idején kiemelten fontos figyelmet fordítani a fiatalokra, a bezártság és a megszokott közösségekből való kiszakadás számtalan nehéz helyzetet okozhat számukra a mindennapokban. Az ülésesen a Gyermek és Ifjúsági Stratégia elmúlt két évének értékelésre is sor került, illetve igent mondtak a képviselők a kerület Gyermek és Ifjúsági Stratégia Cselekvési Tervének végrehajtására (2019-2021.), továbbá az új cselekvési terv elfogadásáról szóló előterjesztésre. Továbbra is kiemelt szerepet kapnak azok az érzékenyítő programok és fejlesztő foglalkozások, amelyek a fogyatékossággal élő vagy segítségre szoruló gyermekek és ép társaik közötti elfogadást és közös munkát erősíthetik. Cserdiné Németh Angéla polgármester köszönetét fejezte ki kimagasló és lelkes szakmai tevékenységükért, Kormos Adrienn és Balog Fruzsina ifjúságsegítőknek.

Szintén egyhangú szavazással fogadták el a Budapesti Vállakozásfejlesztési Közalapítvánnyal az együttműködési megállapodás megkötéséről és a kerület vállalkozásfejlesztési pontjának kialakításáról, az ellenőrzési munkatervek jóváhagyásáról és a 2022. évi folyószámla-hitelkeret szerződés megkötéséről, illetve a Szociális és Rehabilitációs Alapítvánnyal kötött ellátási szerződés módosításáról szóló előterjesztéseket.

Támogatták a IV. kerület és a XV. kerület északnyugati részén a gyalogos közlekedési kapcsolatok fejlesztéséről, új gyalogjárda megépítéséről szóló előterjesztést. Zárt ülésen tárgyalták a Palota temetési támogatás iránti kérelem elutasító határozata ellen benyújtott fellebbezés elbírálásáról szóló előterjesztést.

Kérdések hangoztak el a Répszolg számára biztosított plusztámogatásról és általában a köztisztaság kérdéseiről.

A továbbiakban szakmai és nagypolitikai kérdésekről volt szó. A képviselők megegyeztek abban, hogy lehetőség szerint a költségvetés módosítása kérdésében szólnak hozzá. Ennek eleget is tettek, amikor minősített többséget igénylő határozati javaslatokra szavaztak. Ellenszavazat és tartózkodás nem volt.

Legközelebb december 16-án ül össze a testület.

Az ülést itt nézhetik vissza: