Menu

Hétvégén újra kinyit a Csokonai!

2022.01.17.

Színes programokkal várják az érdeklődőket.

„2022-ben a bezártság, a karantén után válasszák a szabadságot. A szorongás helyett az örömet, a felhőtlen szórakozást. Az egyedüllét helyett válasszák a közösségi élményeket. A görög ábécé helyett ismerkedjenek meg a magyar kortárs művészek alkotásaival. A rossz időszak után válasszák a jót. Azt javasoljuk mindenkinek, hogy 2022-ben válasszanak valami egészen mást. Válasszák a megújuló Tizenötödik kerületi kulturális életet. Válasszák a Csokonait! Leginkább azért, hogy 2022 végén mindannyian ugyanazt mondhassuk: „Volt végre egy jó évünk!” A munkatársainkkal 2022-ben ezért a jóért, örömért, felszabadult közösségért fogunk dolgozni. Ehhez csak annyi kell, hogy 2022-ben eljöjjenek a programjainkra, rendezvényeinkre. Várunk mindenkit tisztelettel és szeretettel! Higgyék el, ami jön, az jó lesz! Nagyon jó új évet kívánunk Mindenkinek! – olvasható a Csokonai Nonprofit Kft. Facebook-oldalán.


 

Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület 2021. november 11-én nyilvános ülésen fogadott el határozatokat az önkormányzati közművelődési feladatok ellátásának átszervezéséről. Döntés született a Csokonai Nonprofit Kft. hatáskörébe tartozó feladatok átalakításáról, illetve arról, hogy a Csokonai vezetésében is változás lesz.

Bezerédi Erika igazgató munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntetik, s január elsejétől Bátyai Edina szakmai feladatokat kap. Az új gazdasági társaságban, amelybe beletartozik a televízió és az újság is, ő lesz a kulturális területért felelős vezető.

Az ülésen a határozatok elfogadása előtt Beke Károly, az akkor még XV Média Nonprofit Kft., immár 2022. január 1-től a Csokonai Nonprofit Kft. ügyvezetője, szóbeli kiegészítést tett. Elmondta, hogy az átszervezés programja széles körű egyeztetések után született meg, találkoztak a szakmai vezetőkkel, a civil szervezetekkel, a fővárossal, és minisztériumi illetékesekkel is. Mosonmagyaróvár, Szombathely és a budapesti XII. kerület vezetőivel konzultáltak, és megvizsgálták a nagyváradi kulturális élet állapotát is azért, hogy ne okozzanak hátrányt a központi átalakítással senkinek. – A közös pont – mondta Beke –, hogy az átalakítás szükségszerű. Támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma is. Most közösen elindulhatunk az úton, újdonságra, változásra van szükség.

A változás elindult. Hosszú hetek kemény megfeszített munkája következett, hiszen rengeteg adminisztratív és operataív feladat várt a cég és a hivatal dolgozóira.

Az átszervezést követően 2022. január 21. és 23. között (immár az új rendszerben) izgalmas programokkal nyitja ki újra telephelyeit a „Csokonai”.

 

ZENÉLJÜNK EGYÜTT!

Zenekedvelővé nevelő program óvodásoknak

Január 21., péntek 9:30 óra

Kozák téri Közösségi Ház

Közreműködnek a Hubay Jenő Zeneiskola növendékei és tanárai.

 

IDŐUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

Történelmi játszóház

Január 21., péntek 10:00-14:00 óra

KIKÖTŐ – Ifjúsági Sziget
Információk, jelentkezés: +36 30 868 2117

 

NYUGTALAN ENERGIÁK

Kőrösi Papp Kálmán festőművész kiállítása

Január 21., péntek 17:00 óra

XV. kerületi Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény

 

A TŰZ MŰVÉSZETE

Hernádi Paula és Rácz Gábor zománcművészek kiállítása

Január 21., péntek 18:00 óra

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház

 

ALMA EGYÜTTES

Ingyenes gyerekkoncert

Január 22., szombat 10:00 óra

Újpalotai Közösségi Ház

 

SZENDREI JUDIT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

Január 22., szombat 15:00 óra

Pestújhelyi Közösségi Ház, Külvárosi Szalon

 

MIKSZÁTH KÁLMÁN – A FEKETE KAKAS

Fabók Mancsi Bábszínház Felnőtt előadás

Január 23., vasárnap 18:00 óra

Újpalotai Közösségi Ház

 

További információk:
www.csokonai15.hu

Minden rendezvény ingyenes! A programok látogatása az érvényben levő járványügyi szabályokhoz kötött.