Menu

Újjászületett játszótér

2010.07.23.

Itt a nyár, a kánikula, s bár nagyon sokan víz mellé igyekeznek, hogy jobban elviseljék a forróságot. Ám nem lehet mindig vízparton lenni, és a szobában sem, különösen gyermekkel. A kisebbek és nagyobbak legnagyobb örömére némi vízzel (egy korszerű kerti ivókúttal) ellátott igazi EU-s játszótér átadására került sor nemrégiben a Száraznád utcai posta épülete mellett.

Az ünnepélyes átadáson Hajdu László polgármester szólt néhány gondolatban a játszóeszközökről, az építés körülményeiről, miközben a gyerekek már alig várták, hogy birtokba vehessék a területet.
De mi is található itt?
Egy activity centre ( egy hatalmas kombinált játszóeszköz), egy activity mászó torony, három hinta lapülésekkel, ütéscsillapító gumiburkolattal, egy hálós mászóka, egy nagy körforgó játék (twist), egy kis forgó játék (polka) és egy rugós játék (motor). A nagyobb biztonság érdekében a játékok alá 150 m3 ütéscsillapító homok került. Emellett a hat darab pad, a nyolcállásos kerékpártároló, a három darab szemetes köré és alá 85 m2 díszburkolat került lefektetésre. A játszóteret pedig kerítés veszi körbe. A kaput pedig sötétedéskor bezárják. Az összesen 850 m2-es játszótér közel 30 millió forintba került.