Menu

Újabb támogatási formával segítik a XV. kerületi lakosokat

2020.05.14.

Az önkormányzat a közös költség teljesítéséhez igénybe vehető támogatással is segíti a rászorulókat.

A koronavírus világjárvány állampolgárokat érintő egyik negatív hatása a munkahely esetleges elvesztése illetve a jövedelem csökkenése.

A társasházi közös költség általában a háztartások egyik jelentős kiadása, melyet a hátrányosan megváltozott anyagi helyzet mellett már nem biztos, hogy képesek fedezni.

A kerületi lakosokat közvetlenül érintő hátrányok enyhítése érdekében a XV. kerületi önkormányzat igyekszik folyamatosan minden tőle telhetőt megtenni, ezért szeretné a rászorulókat egy a közös költség teljesítéséhez igénybe vehető támogatással is segíteni. A támogatás mértéke függ a kérelmező jövedelmi-vagyoni helyzetétől.

Igénylés

A támogatást a Palota rendkívüli telepelülési támogatás nyomtatvány (regi.bpxv.hu) kitöltésével lehet igényelni, amelyet e-mail útján (intezmenyfelugyelet@bpxv.hu) vagy postai úton lehet beküldeni (1153 Bp. Bocskai u. 1-3.), illetve személyesen a Budapest XV. kerület Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálatán elhelyezett gyűjtőládában elhelyezni.

A támogatást a Budapest XV. kerületi magántulajdonú lakásban bejelentett lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen ott élő tulajdonosok vehetik igénybe, a megváltozott élethelyzet megfelelő, okiratokkal alátámasztott igazolásával.

A támogatásra való jogosultság feltételeiről, igénylésének menetéről részletes felvilágosítás segitseg@bpxv.hu e-mail címen kérhető.

 

(D.I.)
Fotó: XV Media