Menu

Újabb kukát fogadtak örökbe

2018.11.23.

Ismét örökbe fogadtak egy szemétgyűjtőt november 22-én Rákospalotán, a Kossuth utcai Coop közért előtti közterületen. A Rákospalota–Pestújhely–Újpalota Környezetvédelmi Közalapítvány az önkormányzattal karöltve még szeptemberben indította útjára a „Fogadj örökbe egy kukát!” – mozgalmat a kerületben. A cél az, hogy civilek, intézmények bevonásával javítsanak a három városrész köztisztaságán, illetve felhívják a lakosság figyelmét a közterületek takarításának fontosságára. Az örökbe fogadott szemétgyűjtőket az önkormányzat cége, a Répszolg üríti. Cserébe az örökbefogadók ingyen reklámhelyet kapnak a gyűjtőn.

Az eseményen Németh Angéla polgármester és Makai Ferenc a közalapítvány elnöke közösen leplezték le az önkormányzat által örökbe fogadott kukát.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tervek szerint még novemberben három újabb kukát fognak kihelyezni. A Pál Autóház által örökbefogadottat a pestújhelyi Sztárai Mihály téren, az ÖTHÉT Egyesület „kukáját” az Újpalotai Vásárcsarnok mellett, míg a Palota Securityét a Fő tér Zsókavár utca felőli oldalán állítják fel. Ezenkívül két kuka a Gazdasági Működtetési Központ eszközállományába kerül, melyeket a szabadtéri rendezvényeken fognak bevetni.

(Forrás: XV Média, Fotó: XV Média, Nagy Botond)