Menu

Új térfigyelő kamerák a lakosság védelmére

2015.01.05.

A kerületi kamerarendszer kiépítésének IV. üteme megvalósítása után, műszaki adás-átvételére 2014. december 5-én került sor. Hajdu László polgármester ezt követően látogatott el a XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol Galambos Ferenc, a rendőrkapitányság vezetője fogadta és informálta a kamerarendszer működtetéséről.

Az előző három ütemben beüzemelt térfigyelő kamerák számos kerületi helyszínt figyelnek meg, így az I. ütemben (752/2012. (VII. 11.) ök. számú határozat) főként Vásárcsarnok és a Zsókavár utca környékét látták el térfigyelővel, 13 kamerát szereltek fel a Zsókavár utca, az Árendás köz, a Kőrakás park, a Nyírpalota utca és a Hartyán köz egyes szakaszaira.

A II. ütemben a Kontyfa utcában, a Páskomliget utcában, a Nádastó parkban, a Szentmihályi úton, a Drégelyvár utcában, valamint a Pestújhelyi téren, összesen 14 új kamera került beüzemelésre.

A kamerarendszer kiépítésnek III. ütemében (791/2012. (VIII. 08.) ök. számú határozat) 10 térfigyelő beüzemelésére és központbővítésre kerülhetett sor. Kamera került felszerelése több újpalotai és rákospalotai kereszteződésben is.

A Képviselő-testület az idei évben további forrást biztosított újabb kamerák és a gerinchálózat bővítésre, a kamerarendszer IV. ütemének megvalósítására. A közbeszerzési eljárás 7 db kamera, a hálózat és a központ bővítésére indult el.

Az új telepítési helyszínek a következők:

Páskompark 2. (Épület sarkára 4. emelet)

Sződliget u. 50. (Karácsony B. park) (Új oszlop)

Nyírpalota 103-111. (Új oszlop)

Ozmán u. park (Új oszlop)

Pestújhely tér 2. kamera (Új oszlop)

Szilas park 18. (Új oszlop)

Obsitos tér (Új oszlop)

A Képviselőt-testület a közbeszerzési eljárás lebonyolításával külön térítés nélkül a RUP-15 Kft-t bízta meg, melynek nyertese a „Multi Alarm” Biztonságtechnikai, Fejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett. A műszaki ellenőri feladatokat a Kirefta Mérnöki Tanácsadó Kft. látta el.

A IV. ütem megvalósulásával összesen 44 db kamera segíti jelenleg a Rendőrség munkáját.