Menu

Új telephelyen

2010.06.08.

A Palota – 15 Nonprofit Kft. új telephelyének ünnepélyes avatási ünnepsége volt az elmúlt héten a Bogáncs utca 10. szám alatt.
A programon a városvezetés mellett a cég megrendelői is szép számmal képviseltették magukat.

A megjelenteket elsőként dr. Borsos Valéria ügyvezető igazgató köszöntötte..
-Megtiszteltetés számomra, hogy elfogadták meghívásom és megjelentek a mai napon a Palota – 15 Nonprofit Kft. új épületének átadási ünnepségén.
Az 1993 évi III. tv (1) alapján az Önkormányzat Képviselő Testülete úgy határozott, hogy a nem foglalkoztatott személyek munkaerő piaci helyzetének javítása érdekében kizárólagos jogkörrel ruházza fel a Kft-t a közfoglalkoztatás megszervezésére. Ezt a tevékenységet a Kft. két formában végzi. Egyrészt az elhelyezkedési gondokkal küszködő, tartósan munkanélküli kerületi polgároknak biztosítunk ideiglenes jellegű munkalehetőséget, másrészt a közérdekű munkára ítéltek részére szervezünk foglalkoztatást.
A Cég nagy gondot fordít a megváltozott munkaképességű állampolgárok, az alacsony nyugdíjjal rendelkező időskorúak, a gondozásra szoruló családtagjaik miatt üzemi keretek között munkát vállalni nem tudók és a nehéz anyagi helyzetben élők foglalkoztatására. A cég közel 100 főt foglalkoztat, köztük sok megváltozott munkaképességű, egészség károsodott, csökkentett munkaképességű munkavállaló dolgozik.
Régi telephelyünkön sokszor embertelen körülmények között folyt a munkavégzés. Köszönettel tartozom a XV. kerületi Önkormányzat vezetőségének, a Polgármester Úrnak, amiért lehetőséget biztosított számunkra itt a Bogáncs utca 10. szám alatt, hogy egy ilyen gyönyörű, modern épületben a XXI. századi igényeket kielégítve folytathassuk tevékenységünket. Itt minden munkavállalónk érezheti életminőségének javulását. Körbenézve látható, hogy minden részlegünk nyitott, tágas, világos. A munkavállalók csúcstechnológiás eszközökkel felszerelt üzemekben, irodákban, kényelmes, az egészségügyi és munkaügyi előírásoknak megfelelő körülmények között dolgozhatnak. Minden 8 órában foglalkoztatott munkavállaló részére naponta egyszer meleg ételt biztosítunk, melyet az ÁNTSZ előírásainak megfelelően kialakított konyhánkban szolgálunk fel.
Az összes itt dolgozó érezheti, hogy egy kiváló közösséghez tartozik. Feladata van, rendhez, rendszerességhez szokik, így a közösség hatására magatartása, életszemlélete és értékrendje átformálódik. Nem az egyéni érdek, hanem a csapat szellem, az egymás segítése válik meghatározó magatartásformájává. Fontos számunkra az esélyegyenlőség az egymás iránti szolidaritás megjelenése is a mindennapokban, nagy hangsúlyt fektetünk ezek mellett a probléma megoldásra és a konfliktuskezelésre az emberi kapcsolatokban.
A Kft. vezetését 2009. 02. 01-től látom el. A cég egy székhellyel és két telephellyel rendelkezett, abban az időszakban. Egységeink racionalizálása után központunk 2009. első negyedévében, a vegyes csomagoló részlegünk 2009. júliusában költözött a Kossuth u. 10. szám alatti telephelyünkre. 2010. június 1-jével központunk, a textil részlegünk, a nyomdai és vegyes csomagoló egységünk a Bogáncs utca 10. szám alá, a közfoglalkoztatással foglalkozó részlegünk a Pestújhelyi útra költözött.
Szívből remélem, hogy a Palota – 15 Kft. –nek sikerül majd évről évre megjavítani hatékonyságát, árbevételét és továbbra is magas színvonalon képes lesz a megrendelőink igényeit kielégíteni- mondta az ügyvezető, akinek szavait követően Hajdu László polgármester mondott beszédet.
-A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény rendelkezése értelmében, a korábbi közhasznú társaságoknak legkésőbb 2009. június 30-ig non-profit gazdasági társasággá kellett átalakulniuk. A törvényi háttér és a Képviselő Testület 318/2008 határozata értelmében, a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal Szociális Foglalkoztatója megszűnt és szintén a Képviselő Testület döntése értelmében gazdasági társasággá alakította, majd a Képviselő Testület 729/2008 határozata elfogadta a Bogáncs u. 10. szám alatti ingatlanon felépítendő épület engedély okiratát.
Az építkezés 2009. júniusában kezdődött és ez a szép, közel 800 m2-es épület 2009. december 17-én átadásra került.
A kerületben az Önkormányzat 5 gazdasági társasága működik. Büszkeséggel tölt el, s külön kiemelem, hogy a sok átszervezés ellenére a Palota – 15 Nonprofit Kft. 2009. évi mérleg szerinti eredménye 37.986.000 Ft. Ezzel az eredménnyel az itt működő gazdasági társaságok közül a legjobb teljesítményt nyújtotta 2009-ben. A cég 2009. évi árbevétele másfélszerese lett az előző év árbevételének és az egy főre eső termelékenység is majd kétszerese a 2008. évinek.
A Palota – 15 Nonprofit Kft. feladatköre összetett. Az intézményekben található kötészet, csomagoló részleg, varroda, a Kft. takarítási feladatokat is ellát.
Kívánom, hogy ebben a szép, új, modern épületben ugyan olyan hatékonyan tudjanak dolgozni 2010-től mint ahogy az a korábbi években tették- mondta Hajdu László, aki mindehhez hozzátette, hogy a bürokráciának köszönhetően nem kezdhette meg a korábbiakban működését ezen a helyen a kft., miután bár alig négy hónap alatt elkészült, az engedélyekre közel félévet kellett várni.
Az ünnepélyes szalagátvágást követően pedig a jelenlévők testközelből is megismerkedhettek az itt folyó munkával, és a munkatársakkal is néhány szót váltottak.
Sok sikert a cégnek!