Menu

Új sportpályát avattak a Kontyfa iskolában

2012.11.23.

Azt követően, hogy a Czabán és a Szent Korona Általános Iskolákban átadták az önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös projektjéből épített műfüves sportpályákat, november 16-án a Kontyfa Középiskola és Általános Iskolában is hasonló pályaavatót tartottak.

Az újpalotai sportpályát két elődjéhez hasonlóan ünnepség keretében avatták fel. A rendezvényen több híres egykori sportoló is részt vett. Az MLSZ-t a világválogatott, sokszoros válogatott labdarúgó, majd szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán képviselte, aki elmondta, hogy ezekre a pályákra a mindennapos testnevelés bevezetése mellett a magyar labdarúgás felemelése érdekében is nagy szükség van. Az önkormányzat részéről Bitvai Nándor alpolgármester volt jelen, aki kihangsúlyozta, hogy az MLSZ pályaépítési programja azért is kedvező, mert az önkormányzatokra mindössze 30 százalékos önrész hárul, a beruházás nagyobbik részét a szövetség vállalja. A kedvező konstrukciót kihasználva az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy jövőre újabb két iskolai sportpályát, és több óvodai kisméretű műfüves létesítményt építtet a kerületben.
A Kontyfában rendezett pályaavató ünnepségen, a szalagátvágást követően azonnal birtokba is vették az új pályát. Az egykori élsportolókból alakult kispályás focicsapat (többek között Fábián László és Martinek János olimpiai bajnok öttusázók, Kálnoki Kiss Attila világbajnok öttusázó, Kovács Norbert futsalválogatott, Babály László és Tatár István válogatott sprinterek, Zsiborács László, válogatott strandlabdarúgó) előbb az iskola 5-6. osztályos, majd a 7-8. osztályos, a középiskolás lány és fiú válogatottjával, valamint a tanárokból alakult csapattal is megmérkőzött.
Az idén még a Szántóföld úti sporttelepen is tartanak egy pályaavatót, ahol már egy nagyméretű műfüves pályát adnak át. A létesítmény első számú használója a REAC Sportiskola SE lesz, ahol rendszeresen több száz gyerek tanul focizni. Sági Ferenc elnök elmondta, hogy a sportiskola számára az új, műfüves létesítmények is nagy segítséget jelentenek, az edzéseik egy részét ugyanis már iskolai körülmények között is meg tudják tartani.