Menu

Új lakások rendőröknek

2008.05.26.

Köztudott, hogy ahhoz, hogy biztonságosabban élhessen a lakosság, szükség van a rendőri jelenlétre. Ám sokaknak problémája van a lakhatással. Nemrégiben, és épp ezért a a kerületi önkormányzat a Palotás utca 2-8. szám alatt található területet a Rendőrszakszervezet rendelkezésére bocsátotta, hogy ott lakások épülhessenek főként a kerületben szolgáló rendőrök számára, ám, ha fennmarad még üres lakás, akkor a rendvédelem más kerületeiben szolgálók is beköltözhetnek ide.

A beruházásról Király Csaba alpolgármester adott tájékoztatót a lakosságnak. Amint elmondta, amennyiben a beruházó az előzetes munkálatokat elvégzi, tavasszal elkezdődhet az építkezés és őszre kész lesznek a lakások, melyek átlagosan 30-40 négyzetméteresek lesznek, és megfizethető áron kínálják a beköltözők számára.
Mivel eddig a területen közel 40 gépjármű parkolt, tulajdonosaiknak más helyen kell elhelyezniük autóikat ezentúl. A tervek között szerepel, és egyben probléma megoldására, hogy két utcát egyirányúsítanak. Elhangzott az is, hogy a házak aljában nem lesznek üzlethelyiségek, hanem garázsokat alakítanak ki az ideköltözők autóinak parkolására. Az alpolgármester mindehhez még hozzátette, hogy egyrészt tájékoztatják a környék házainak közös képviselőt, akik személyesen is részt vehetnek a tervek elbírálásának folyamatában, valamint felhívta a figyelmet, hogy bár a környék lakóinak számítaniuk kell arra a ház megépülését követően, hogy azt fogják látni és nem a Rákos utat, ám a közbiztonság nagyobb lesz.
A fórumon számos egyéb témával kapcsolatosan is felmerültek kérdések: így a fák, növények ápolásával, valamint a Károlyi Sándor utcában a közlekedési viszonyok áldatlan állapotával kapcsolatban.
Amint válaszában Práth Ferenc a Városüzemeltetési Osztály munkatársa elmondta, a növények ápolása a főútvonalak mentén a Fővárosi Önkormányzat hatáskörébe tartozik, míg a fakivágásról a hivataltól kell engedélyt kérni, és a jegyző, dr. Nagy Antal ad engedélyt egyrészt a kivágásra, másrészt a pótlásra. A Régi Fóti út-Epres sor elhanyagolt állapotával kapcsolatban Balázs Zoltán főépítész elmondta, hogy hamarosan megszűnik ez az állapot, mivel egy áruház épül ott.
A Károlyi Sándor utcai közlekedéssel kapcsolatban Mihály Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy már egyeztetéseket folytattak a rendőrséggel traffipaxok kihelyezéséről, ám a sebesség korlátozását helyi szinten kell megoldani.
A lakossági fórum végén Kovács György a rendőrszakszervezet képviseletében Kovács György mondott köszönetet az önkormányzatnak, hogy a Palotás utca 2-8. szám alatt megépülhetnek a rendőrök számára a lakások, illetve kiemelte, hogy mindez segíthet abban, hogy a rendőrségen belüli fluktuáció megszűnjön.