Menu

Új irodát kapott a Palotai Polgárőrség

2016.10.15.

A Főtér melletti Hartyán köz 3-ban átadott tágas iroda akár klubhelyiségként is szolgálhat. Palotán már 25 éve működik a polgárőrség, amely sikerrel járul hozzá a jogsértések megelőzéséhez, a lakosság biztonságérzetének javításához.

– Egy évvel ezelőtt ígértük oda ezt az irodát a polgárőrségnek, de isten malmai köztudomásúlag lassan  őrölnek, ráadásul alaposan fel is kellett mindent újítani, így csak most jutottunk el oda, hogy átadjuk a kulcsokat – mondta megnyitójában  Pintér Gábor alpolgármester. – Ez egy elég nagy helyiség, lehetőséget nyújt arra, hogy ne csak öltözőként használják – tette hozzá, majd újabb 25 év sikeres működést kívánt.
Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) alelnöke arról beszélt, hogy a polgárőrségek egy-egy település önszerveződésének motorjai, hiszen tagjai komoly szolgálatot teljesítenek, s mindezt önkéntesen, fizetés nélkül végzik, szabad idejüket áldozva lakóhelyük biztonságának javítására.
– Gratulálunk az önkormányzatnak, amiért ilyen remek irodát biztosított a palotai polgárőröknek – mondta Kardos.

Vona János, a polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke megköszönte a tagoknak a 25 évnyi lelkes munkát.
– Szeretnénk bővíteni a létszámot, szorosabb kapcsolatot tervezünk kialakítani a lakossággal. Ennek érdekében ügyeleti rendszert fogunk bevezetni, eleinte csak szolgálati időszakban, később viszont napi 24 órában. Vona János szerint az OPSZ nyitott a fiatalok felé, hiszen szükség van az utánpótlásra, ezért iskolai foglalkozásokat, ifjúsági programokat szerveznek, amelyeken a fiatalok megismerhetik a polgárőrség tevékenységét.
– Nem csupán a létszámot, de a technikai eszközparkot is tervezzük bővíteni, így még eredményesebb lesz a munkánk, ezt a irodát rekrációs helyiségként is üzemeltetni lehet, ahol a polgárőrök szolgálat után pihenhetnek, de akár szabadidős programokat is lehet majd ide szervezni – mondta Vona János, aki épp aznap kapta meg „Az Év Polgárőre” kitüntetést, amelyért gratulációkat és nagy tapsot kapott.

Az átadón még az is elhangzott, hogy szorosabb kapcsolatot terveznek kialakítani a rendőrséggel és a mezőőrséggel, majd a megnyitó végén Tajti Réka polgármesteri kabinet vezető asszony felolvasta Bagi Andrea polgárőr versét.