Menu

Új időszámítás kezdődhet a palotai röplabdásoknál

2012.01.25.

Szalayné Sebők Éva tragikus halála mindent megváltoztatott az általa alapított Palota-Bölhoff Röplabda Sportclubnál. Az egyesület ugyanis nem csak a vezetőjét, hanem a motorját veszítette el. Éva néni anyjuk helyett is anyjuk volt a lányainak, és a klub működtetésével együtt járó valamennyi nehézséget magára vállalta.Halálát követően tudta mindenki, hogy nehéz időszak vár az egyesületre. De az új vezetés és a játékosok is bizakodóak voltak.

A palotai röplabdások dolgát azonban még egy tény nehezítette: a Magyar Röplabda Szövetség ugyanis ettől a bajnokságtól kezdve összevonta az Extraligát az NBI-gyel, ami rendkívül megnehezítette a túlnyomórészt diákokból álló csapat dolgát. Csak, hogy szemléltessük a különbségeket, az első fordulóban azzal a Gödöllővel kellett játszaniuk, ahol a játékosok hetente tízszer edzenek, profi státuszban vannak, és nemzetközi találkozókon edződnek. A Palota-Bölhoff RSC-nél pedig örülnek, ha heti 3 alkalommal edzeni tudnak a csapattal. A haláleset, illetve a bajnokság rendkívüli megerősödése eredményezte azt, hogy a XV. kerületi röplabdacsapat az első 17 fordulóban rendre vereséget szenvedett.
– Ennél azért valamivel jobb eredményre számítottunk – mondta Balogh Beatrix, a csapat edzője. – Sajnos azonban a bajnokság kezdetén nagy volt a mozgás a játékoskeretünkben. Gyakorlatilag a bajnoki meccseinken tudtunk csak csapatot építeni, ez pedig megbosszulta magát.
A 17 vereség jelezte, hogy a szakvezetésnek valamit lépnie kell. A klub szerény anyagi helyzete nem teszi lehetővé a húzóemberek azonnal igazolását. Az egyesület egy dolgot tehetett, ismét leigazolta az edzőjét, a játékot Éva néni betegsége és halála miatt abbahagyó Balogh Beatrixot, aki már meg is kezdte az edzéseket, és várhatóan már a következő fordulók valamelyikén a csapat rendelkezésére állhat. Tőle azt várják, hogy belülről irányítsa majd a csapatot, ám a megüresedett edzői posztot is be kellett tölteni. Balogh Beatrix korábbi egyesületében, a Szegedben együtt dolgozott az ország egyik legnevesebb röplabdaedzőjével, az egykori szövetségi kapitánnyal, Nyári Sándorral. A tréner jelenleg csapat nélküli volt, így adva volt a lehetőség, hogy a Palota-Bölhoff RSC őt kérje fel vezetőedzőnek. Nyári Sándor pedig igent mondott, s bár egyelőre még a szövetségnél is rá kell bólintani a megállapodásra, már kijelenthető, hogy új időszámítás kezdődik a palotai röplabdásoknál.
– Az első eredmény már meg is volt, hisz január 15-én hazai pályán 3-2-re legyőztük a Veszprémet, ezzel megszereztük az első győzelmünket – mondta Balogh Beatrix. – A hátralevő 4 fordulóban újabb győzelmekre törekszünk, de az igazán fontos meccsek a rájátszás alsó házában várnak majd ránk. Ott kellene úgy szerepelnünk, hogy a következő idényt ismét az NBI-ben kezdhessük majd. Azt hiszem, Éva néni emlékének is tartozunk azzal, hogy az általa megalapozott színvonalat tartani tudjuk.