Menu

Új előadásokkal érkeztek a beregszásziak

2006.11.29.

Ismét ellátogattak a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház művészei Rákospalotára, a Csokonai Művelődési Házba, ahova már szinte haza járnak.

Már megszokott, hogy az ANNO rendezvénysorozaton belül a színház társulata valamilyen érdekes darabot hoz magával. Így történt ez az elmúlt héten is, amikor is két este játszottak a kerület érdeklődő közönségének.
Csütörtökön este Nyekraszov: Unalmas őszi este című fergeteges vígjátékát mutatták be a színművészek: Varga József, Orosz Ibolya, Ivaskovics Viktor, Béres Ildikó, Kacsur Andrea, Sőtér István, Kacsur András. A színpadra állítás külön érdekessége, hogy a darabot is egy orosz rendező: Melnyicsuk Oleg rendezte.
„A vidéki földbirtokosság életvitelét kifigurázó műről azt hihetnénk, a jobbágysággal együtt a semmibe veszett mondandója is, ám kiderült, hogy a darabban lényegesen több rejlik egy társadalmi jelenség bírálatánál. Olyan helyzetek és jellemek vázlatát adja e mű, amelyek a mai közönség számára is érthetők és aktuálisak. A vidéki birtokán elszigeteltségben élő földesúr és szolgálóiból álló környezete révén a szerző az összezártságon, egymásra utaltságon, kiszolgáltatottságon alapuló tipikus emberi kapcsolatok hálózatát vetíti elénk, ami az ábrázolt állapot kilátástalanságával párosulva teremt egyszerre tragikus és komikus helyzeteket.”-írta a darabról a Kárpátalja című hetilap,s minderről személyesen meggyőződhettek mindazok is, akik megtöltötték a művelődési ház színháztermét.
Másnap pedig a társulat az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára emlékezett volna ünnepi, versekből összeállított műsorával, melynek címe: 1956 te csillag volt, ám érdeklődés hiányában az előadás elmaradt.