Menu

Új csillárok
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.09.17.

Szeptember 10-én a Magyarok Nagyasszonya Rákospalotai Főplébánia Bácska utcai templomában nyolc új csillár és a régi, központi csillár felújítását követően Veni Sactéval egybekötött ünnepi szentmise volt.

Erre a napra díszbe öltözött a templom: fehér szalaggal átkötött rózsacsokrok díszítették az üléssorokat.
A szentmisét Forgách Alajos a Szent Gellért Plébánia kanonok-plébánosa celebrálta.
A mise elején először Lillik György világi elnök elmondta, hogy mindkét templomukra büszkék, hiszen a Kossuth utcai Szentháromság műemlék templom a tavalyi évben újult meg közel 30 millió forintos beruházásban, s most egy százéves adósság teljesült azzal, hogy az első csillárt felújították, s még nyolc csillár került a templom kupolájába.
Ezután Alberti Árpád plébános mondott köszönetet a támogatásért a misén jelenlévő Kiss Péter, miniszter, országgyűlési képviselő és Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselőn keresztül a minisztériumnak a támogatásért.
-A fény ünnepe a mai nap, s egyben szombólum, hogy ne engedjük magunkon elterjedni a sötétséget- hangzott el a misén, majd Forgách Alajos megáldotta és megszentelte a beszédet követően a csillárokat.
A beruházás közel kilencmillió forintba került, melyből 7,5 millió forintot a minisztériumtól kaptak és 1,4 millió forintot a hívek adtak össze.
-Ez az igazi példa, s ami a helyi közösség számára fontos, az legyen fontos az önkormányzat számára is ? mondta Kiss Péter. Most azonban még további feladatok várnak megvalósításra: a tetőszerkezetet és a kupolát kell felújítani.

Kapcsolódó cikk:

Kapcsolódó oldalak:

Képes beszámoló