Menu

Új autókat kaptak a tűzoltók

2017.11.09.

Megújult autóparkkal dolgozhatnak a tűzoltóink, akik nemrég az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól a második RÁBA típusú fecskendőgépjárművüket is átvehették.

– A régi két fecskendőnk lecserélése már tavaly elkezdődött – tudtuk meg Bauer Márton tűzoltó századostól, a IV. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság helyettes vezetőjétől. – Akkor csak egy újat kaptunk, a másikat nemrég vettük át a Hősök terén rendezett ünnepségen.

Fotók: XV Média, Vargosz

Fotók: XV Média, Vargosz

Az új magyar fejlesztésű fecskendők nulla kilométeres járművek, amelyek hosszú távon sokkal megbízhatóbbak, mint a korábbiak voltak.

– Az autókat már kipróbáltuk, a napi munkánkat velük végezzük. Szerencsére, amióta ezek az autók megvannak, nagyobb tűz még nem volt – mondta a szakember.

A IV. kerületi tűzoltóparancsnokság gépjárműparkja a két új fecskendőn kívül egy 37 méteres magasságból mentő létrából, egy légzésvédelmi eszközöket tartalmazó báziskészletből és egy parancsnoki autóból áll. Ez utóbbit két éve a IV. és a XV. kerületi önkormányzatoktól kapták. Ezzel a gépjárműparkkal látják el a két kerület, illetve Fót és Dunakeszi védelmét. Bauer Márton szerint a felszerelésük bőven elegendő a meglevő feladatokra.

(Forrás: XV Média)