Menu

Tollaslabdázók sikere
(letölthető kép a cikk végén)

2007.01.03.

Még november végén jártak a Sportiskola SE tollaslabdázói Amerikában, ahol vendégszereplésen jártak, s nem akármilyen eredményt értek el.

Minderről Korányi László, a csapatvezető- edző így számolt be.
-Öt arany, négy ezüst és hét bronzéremmel a legeredményesebb csapat voltunk! Öt amerikai államból (Massachusetts, Maryland, Missouri, Indiana, California) és három országból (Kanada, Németország, Magyarország) érkeztek a résztvevők Marbleheadbe. De nemcsak eredményeink és tapasztalataink voltak jók, hanem több területen mi is segítségükre tudtunk lenni vendéglátóinknak, ami jó érzés volt számunkra. Reményeink szerint közre tudtunk működni egy kerületi iskola (László Gyula) és egy amerikai magániskola „testvériskolai” kapcsolatának megteremtésében, illetve érmes helyezésekhez segítettünk hazai játékosokat – akik eddig ezen a versenyen soha nem voltak azok.
Több állam csapatvezetője és az Amerikai Tollaslabda Szövetség utánpótlásért felelős személye is meghívott minket a különböző versenyekre és eseményekre.
Fantasztikus út volt, nagyszerű eredményekkel és nagyon sok pozitív tapasztalattal.
Csak egy példa: A Boston Bruins -Ottawa Senators jégkorong mérkőzésen- amit megnyert a hazai csapat – a „let’s go Bruins” szurkolás, a meccs végére átváltott „let’s go Hungary”-ba. Nagyjából 2-3 ezer amerikai köszöntötte a Hungary feliratos melegítőben, a Bruinsnak szurkoló csapatot, úgy, hogy fogalmuk sem volt róla, milyen sportágat is űzünk és miért vagyunk ott. Felemelő érzés volt.
Amerikában most már nem csak azt tudják, hol van Magyarország és Budapest, hanem azt is, hol van az a XV. kerület, ahonnan ezek a sikeres és szimpatikusnak találtatott sportolók érkeztek. Őszintén reméljük, hogy általunk a kerület gazdagodik egy újabb kapcsolattal.
Vendéglátóink szeretetét -a cserekapcsolat értelmében- augusztusban kívánjuk viszonozni, edzőtáborunk alkalmával. Már most nagyon várjuk újdonsült barátainkat- számolt be az amerikai eseményekről Korányi László a Sportiskola SE Tollaslabda Szakosztály vezetője.