Menu

Többfunkciós közösségi teret adtak át

2021.06.25.

Megújult a Drégelyvár utca 25–43. szám mögötti park.

Egy modern, ötletes, minden generációt kiszolgáló többfunkciós közösségi teret adtak át a Drégelyvár utca 25–43. szám mögötti parkban. Az új szabadtéri helyszínt Tóth Imre alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője mutatta be a kerület lakosságának.

 

– Egy 2019 óta húzódó probléma végére sikerült most pontot tennünk. Korábban itt egy használatra alkalmatlan terület volt. Párbeszédet kezdeményeztünk a lakossággal, és nagy örömünkre ők is azon az elképzelésen voltak, hogy valamilyen szabadtéri parkot kellene itt kialakítani. Az idősebb generáció mozgására kevesebb lehetőség kínálkozott a kerületben. Innen jött az ötlet, hogy saját testsúlyos fitness parkot alakítsunk ki, amit szerettünk volna megtoldani egy ügyességi résszel, ahol négy aszfaltra festett játék várja a kisgyerekeket – mondta az alpolgármester.

A közösségi parkot az önkormányzat kisteres programjának részeként valósították meg, a kivitelezést pedig a Répszolg vállalta. A munkálatok a 2020-as COVID-járvány miatt az idei évre csúsztak át. A 6,5 millió forintos beruházási költség azonban még az előző évi költségvetést terheli.

– Mindenki számára ismert, hogy az elvonások miatt milyen nehéz helyzetbe kerültek az önkormányzatok. Mi azonban próbálunk kis lépésekben ugyan, de mégiscsak előre haladni  –  jegyezte meg Tóth Imre.

A közösségi térrel a korábban csúf parkrész is megszépült. A területen ugyanis 16 padot, szemeteseket és kutyapiszok-tárolókat, virágládákat helyeztek el, illetve megújították a teret övező zöld felületet is. A Drégelyvár utca környékén nem ez lesz az egyetlen fejlesztés az idei nyáron. Az önkormányzat ugyanis szintén saját költségvetésből a 13–23. szám között teljes egészében felújítja és kibővíti a parkolókat.

Fotó:  Vargosz
Videó: XV Media

D.I.