Menu

Több mint 1000 versenyző vett részt a Pólus Futónapon

2013.04.09.

Szombaton megtelt a rákospalotai bevásárlóközpont parkolója, ahonnan az év első szabadtéri futóversenye indult. A rendezvény egyúttal arra is alkalmat szolgáltatott, hogy László Tamás XV. kerületi polgármester átadhassa a Szilas patakon átívelő, teljesen új fahidat. A Pólus Center idén 17. alkalommal támogatta a népszerű sporteseményt.

Április 6-án már reggel megtelt a futás szerelmeseivel a Pólus Center parkolója, akik számos kategóriában és távon mérettethették meg magukat az év első szabadtéri futóversenyén. Az igazolt versenyzők és amatőr futók kategóriái mellett különösen népszerűnek bizonyult a kutyás futás, ahol a versenyzők a házikedvenceikkel közösen teljesíthették a Szilas patak partján kijelölt útvonalat.

A futóverseny mellett több más látványos program várta az érdeklődőket. Nick Árpád Guinness rekorder ismét bizonyította erejét, és elkápráztatta a helyszínre érkezőket.

A Világ- és Európa Bajnok egykerekesek, Jamrik Andrással és Fábián Márk pedig lélegzetelállító mutatványokkal örvendeztették meg a közönséget.

László Tamás polgármester büszkén adta át a Szilas patak környezeti fejlesztésének egy látványos eredményét, a 2 méter széles és 7 méter hosszú fahidat.

„A tavalyi Pólus Futónapon ígéretet tettem az Atlétikai Szövetségnek és a versenyzőknek, hogy megépítjük a Szilas patak hídját, ahol balesetmentesen lehet futni, kerékpározni, sőt, ha a híd elnyeri végleges állapotát, akkor majd a sífutás szerelmesei is hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. Örülök, hogy sikerült tartani a szavam, és az idei évadnyitó futónapot a hídavatással indítani” – mondta beszédében László Tamás, a XV. kerület polgármestere.

A Pólus Futónap immár hagyománynak számít, hiszen idén 17. alkalommal rendezték meg. A korábbi években is magas volt a nevezők száma, idén pedig még a borongós idő dacára is nagyon nagy volt az érdeklődés, több mint ezren versenyeztek a különböző kategóriákban.

„Büszkén támogatjuk ezt a rendezvényt, amely egy hosszú távú együttműködés, hiszen idén 17. alkalommal állunk a futás mellé, és névadó támogatóként szponzoráljuk az eseményt” – mondta Rácz Andrea, a Pólus Center marketing menedzsere. „A Pólus Futónap nem az egyetlen sportesemény az idén, amelynek a látványosan megújult bevásárlóközpont ad helyet. Májusban és júniusban számos változatos programmal várjuk majd a kerékpáros sport, a tánc, a streetball vagy a darts szerelmeseit” – tette hozzá.

Forrás: Just Creative

Képgaléria: