Menu

Tíz éves a Viva Voce kórus

2005.08.28.

Rendezvénysorozattal ünnepelte meg a Viva Voce kórus fennállásának 10. évfordulóját.

A hagyományos közös táborozással, s énekléssel kezdődött minden még augusztus 19-én, majd a következő hétfőn, augusztus 22-én egy nagyon jó hangulatú koncerttel folytatódott a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. A programsorozat fénypontjára pedig az Újpalotai Szabadidőközpont Zsókavár Galériájában került sor, ahol augusztus 25-én nyitotta meg a kórus alapító karnagya, Csernyik Réka az elmúlt tíz év alatt összegyűjtött ereklyékből: cikkekből, levelekből, fotókból, fellépő ruhákból stb. álló kiállítást.
A hajdani Rädda Barnen utcai Ének Tagozatos Általános Iskolába járó Cseszka Edit néni és Surán Sándor kezei között nevelkedő diákok alapították meg baráti társaságként a kórust. Akkoriban Réka még karvezetés szakra járt. Hamarosan testvérek, barátok, családtagok jöttek a karba, a tagok pedig szemlátomást itt nőttek fel, lettek igazi érett felnőttek.
– A repertoár megvolt, hiszen megtanultuk a karvezetés szakon, hogy miből lehet merítkezni- mesélte Réka testvére, Balázs, aki lassan két éve vette át a kar vezetését nővérétől. Kezdetben egyszólamú dalokat adtunk elő, majd kórusművekkel, spirituálékkal is bővült a tárházunk.
-Elég hamar a Hubay Jenő Zeneiskola tagjaként énekeltünk-tette hozzá Simon Barbara, aki Balázsnak segít most már hosszú ideje a kar életének egyengetésében, s akinek testvére, Simon Patrícia, az ÚSZIK munkatársa is a kórus oszlopos tagja. A sok-sok fellépés során részt vettünk szép sikerrel a Budapesti Kórustalálkozón, valamint Olmützben a kórusversenyen.
-Az évek során sokat kirándultunk együtt, jártunk különböző rendezvényekre, s próbáltunk, próbálunk rendszeresen- vette vissza a szót Balázs. A hétfő 18 óra egy teljesen biztos pont az életünkben: ekkor kezdődik a próbánk a Bethesda Gyermekkórház imatermében.
A jövő?
Mindannyian nevetnek.
-Sokat énekelni, jókedvűnek maradni s az utánpótlást nevelni- mondják szinte egyszerre.
Aztán bemennek a terembe, dalra fakadnak, jókedvűek, s még az alig egyéves Dani is hozzáénekli a maga hangjait.
A jövő tehát a jelenben már itt van.
Érkezik a torta, a Viva Voce kórus tagjai pedig egy szuszra fújják el a gyertyát. Majd néhány perc, s a másik teremben közös filmnézés következik az elmúlt heti táborról.
A kiállítás szeptember 8-ig tekinthető meg a Zsókavár Galériában, míg a kórussal legközelebb remények szerint a Mobilitás Hét egyik programján találkozhatunk.

Kapcsolódó oldalak: