Menu

Tíz éves a munkanélküli fiatalok tanácsadó irodája

2001.11.23.

A statisztika szerint a nyilvántartott munkanélküliek harmada 25 éven aluli. Az érintettek jó része azonban be se kerül a nyilvántartásokba, mivel munkanélküli segélyre sem jogosultak és hosszabb távon az átképzésüket sem támogatják a munkaügyi központok. A nyolcvanas évek végétől egyre nagyobb mértékűvé váló munkanélküliség olyan nagy súllyal nehezedett a társadalomra, hogy annak hatékony kezelésére nem is lehetett felkészülve. Az iskolából kikerülő és rögtön munkanélkülivé váló fiatalok a munkájukat vesztő felnőtteknél is védtelenebbül kerültek szembe ezzel az igen súlyos gonddal.

Tíz évvel ezelőtt fiatalokkal foglalkozó, velük napi kapcsolatban álló szakemberek kezdeményezték, hogy jöjjön létre a kerületben egy olyan intézmény, amely alkalmas a munkanélküli fiatalok speciális problémáinak kezelésére. Munkájuk során egyre inkább meggyőződésükké vált, hogy az ifjúsági munkanélküliség speciális gondokat felvető, az életkezdés időszakában különösen személyiségromboló jellegéből fakadóan mennyire szükség van egy ilyen kezdeményezésre. A sürgető igény és a hivatalos álláspont szerencsés összecsengése tette lehetővé, hogy a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI) 1991. novemberében megkezdhesse tevékenységét.
Az újpalotai Közösségi Házban kaptak helyet, kezdetben a Csokonai Művelődési Központ intézményeként működtek. Mezey Mihály, a Drégelyvár utcai Ifjúsági Ház vezetői teendői mellett vállalta az iroda megszervezését, Tóth Lajosnak, a Csokonai igazgatójának, Kelemen Árpádnak, az Újpalotai Szabadidő Központ vezetőjének hathatós támogatásával, többek között Bauer Béla, Ádám Ferenc, Jobbágy Mária voltak ott a kezdeteknél, de még sokáig lehetne folytatni az alapítás-indulás körül lelkesen bábáskodók névsorát.
Egy nagyon találó Baumgarten-idézet vezeti be az iroda szolgáltatásait röviden bemutató prospektusukat. Megszívlelendő gondolat – és nemcsak a munkanélküli fiatalok problémáival foglalkozók számára:
„A kultúra egyedüli fokmérője az az érzékenység, melyet a társadalmilag erősek a társadalmilag gyengék fizikai és erkölcsi nyomora iránt tanúsítanak. Az erkölcsi bajok is fertőző jellegűek, és aki mások betegségével nem törődik, saját egészségét is kockáztatja.”
A gyermek- és ifjúságvédelem mára már az önkormányzatok alaptevékenységi körébe tartozik, a MUFTI létrehozásával azonban nyugodtan mondhatjuk, hogy Rákospalota, Pestújhely és Újpalota önkormányzata tíz évvel megelőzte a korát.
Tánczos Zsuzsa öt esztendeje lett az iroda vezetője.
– Amikor Mezei Mihály 1996-ban átvette a Családsegítő Szolgálatot, a mi irodánk is oda „tagozódott” – meséli. – Annál is inkább, mert már a kezdetektől is sokkal inkább voltunk szociális, támogató, segítő, tanácsadó szakszolgálat, mint művelődési, szabadidős intézmény. Még akkor is, ha elsősorban a közösségteremtés érdekében, de számos ilyen jellegű részfeladatot mi is vállaltunk és vállalunk.
Zsuzsa jó szívvel gondol a kezdeményezőkre, az „alapító elődökre” akiknek köszönhetően útjára indulhatott valami új az ifjúságpolitika gyakorlatában. A kísérletezés időszaka után mára már stabilan kialakult munkaformákkal dolgoznak, s tevékenységükkel nemcsak a kerületben, de Budapest-szerte, sőt országosan is jó hírnevet szereztek maguknak.
– Öt éve szervesen illeszkedünk a kerület szociális intézményrendszerébe, szoros kapcsolatban állva a társ-szolgálatokkal. A fiatalok tudják rólunk, hogy az újpalotai Közösségi Házban nem egy „hivatalszagú” intézmény fogadja őket, hanem egy közvetlen, az „ő nyelvükön beszélő” társaság, akik azért vannak ott, hogy minden tekintetben megértsék őket és segítsenek nekik, amiben csak lehet. Jönnek is hozzánk szép számmal, azok a fiatalok is, akik amúgy messze elkerülik a hivatalokat.
– A hozzánk fordulók zöme az iskoláit egy-két éve abbahagyó, már nem tanuló, de stabil munkahelyet sem találó, kallódó, állástalan 15-25 éves fiatalok közül kerül ki. Az iroda szolgáltatásait igénybevevők társadalmi összetétele ugyan rendkívül vegyes, de a folyamatosan feladatot adó „kliensek” inkább az alulképzett rétegekből jönnek. A magasabb iskolai végzettségűek problémájára könnyebb megoldást találni, nekik az önállóságuk, „talpraesettségük” is könnyebbé teszi a helykeresést.
A szolgáltatások széles köre miatt az irodát az idősebbek közül is számosan felkeresik. A fiatalok pedig nemcsak a kerületből, de sokan jönnek a város, sőt az egész ország távolabbi pontjairól is.
A MUFTI tehát az újpalotai Családsegítő Szolgálat keretei között, de önállóan kialakított szakmai arculattal, munkatervvel tevékenykedik. Az irodavezető mellett szociális munkásként, asszisztensként még három munkatárs, Németh Renáta, Schád Edina Eszter és Tóth Gergely foglalkozik a betérő fiatalokkal. Ezen kívül egy pszichológus, egy jogász és egy oktató is állandó szakértő-tagja a „csapatnak”, ha szükséges, további szakembereket tudnak felkérni külsősként. Az iroda működését a kerületi önkormányzat finanszírozza, a szolgáltatások igénybevétele mindenki számára ingyenes.
Idézet a bemutatkozó prospektusból: „Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a kulturális intézmények hagyományos értékei, így például a nyitottság, az értékek széles skálájának befogadása jó alapot adnak egy alternatív szociális intézmény számára. A bürokráciamentes légkör, az „átlagostól” való eltérés elfogadása, a tolerancia, a „nyitott ház” jelleg előfeltételei egy más, új szemléletű, általunk is képviselt szociális-, kulturális munkának, a személyre szabott segítségnyújtásnak.”
Az iroda – főként az álláskeresés segítéséül, állásközvetítésként – információs és tanácsadó szolgálatot működtet. (Különösen népszerű a telefonszolgálatuk, talán azért is, mivel a MUFTI az egyetlen olyan intézmény, amely a telefonkönyvben a munkanélküliség címszónál szerepel…) Az ügyfélszolgálatuk forgalma folyamatosan növekszik. Egyik fontos szolgáltatásuk a Fővárosi Munkaügyi Központ által támogatott képzések, átképzések, tanulási lehetőségek felkínálása, a kiválasztás segítése – mindvégig a lehető legszemélyesebb kapcsolatok kialakítására törekedve. Az iroda általános ismertségének növekedésével egyre több cég keresi meg őket speciális, fiataloknak ajánlott álláslehetőségekkel. Más forrásokból is igyekeznek „naprakészek” lenni állásajánlatokból, ma már az elhelyezkedni vágyó fiatalok legalább felének sikerül megfelelő munkahelyet találni. „De továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy a munkanélküli fiatal tanulja meg eladni magát a munkaerőpiacon, s tegyen maga is erőfeszítéseket elhelyezkedése érdekében.”
A MUFTI jogsegélyszolgálatot tart fenn, jogi tanácsadással is szolgál. A munkanélküliséggel kapcsolatban számos jogi probléma merülhet fel, sajnos az is tapasztalat, hogy a fiatalok a legelemibb jogaikkal és kötelezettségeikkel sincsenek tisztában. Az alapinformációkat a munkatársak is meg tudják adni, a bonyolultabb eseteknél hetente egyszer egy munkajogász ad tanácsokat.
Az iroda feladatának tekinti a mentálhigiénés tanácsadást, segítségnyújtást a lelki válságban, krízishelyzetben hozzájuk forduló fiatalok számára. Ez a segítségnyújtás azonban már egy jóval szűkebb réteget érint. A kerület és különösképpen Újpalota sajátosságaiból adódóan főképpen az úgynevezett „halmozottan hátrányos helyzetű” fiatalok keresik ezt a szolgáltatást. Iskolai kudarcokkal is terhes diákévek és esetleg már egy-két sikertelen álláskeresés után, jellemzően a 18-22 éves munkanélküliek köréből, akiknek esetenként mentálhigiénés, személyiségfejlesztő csoportos foglalkozásokat is szerveznek.
A munkanélküliség legtöbbször csupán egy komplex szociális problémának csak az egyik eleme. (Az irodához forduló fiatalok többsége már sajnos második generációs munkanélküli, akiknek a szüleit is sújtotta már, vagy most is sújtja ez az állapot, a munkanélküliség már egyfajta mintahelyzet jelent a családban…) A nehéz élethelyzet, a személyiség sérülése, esetenként összeomlása lehet következménye a munkanélküliségnek, de lehet kiváltó oka is. Pszichológiai tanácsadásukkal az egyéni élethelyzetek megértésére törekedve próbálnak segíteni.
Több olyan tanfolyamot, képzést szerveztek már, ami az elhelyezkedési esélyek növelését szolgálták (például számítás-technikai alapismeretek, nyelvtanfolyamok). Munkaerő-piaci tréningjeik a fiatalok sajátosságaihoz igazodva az álláskeresési technikák mellett egy bővebb személyiségfejlesztő blokkot is tartalmaznak.
A MUFTI fontosnak tartja, hogy helyet, fórumot biztosítson a legújabb szakmai eredmények, nemzetközi tapasztalatok, aktuális szakmai problémák megvitatására az érdeklődő pedagógusok, szociális munkások, családvédelmi, önkormányzati kollégák számára.
Három-négyhetente jönnek össze a MUFTI klubban sokan azok közül, akik már korábban jártak az irodában, kaptak segítséget, hogy beszámoljanak sorsukról, hiszen jobban megismerve egymást, egymástól is tanulva, egymást segítve könnyebben elviselhető a saját, speciálisnak, egyedinek tűnő helyzetük elfogadása is.
Több évre visszanyúlóak és rendkívül gyümölcsözőek a MUFTI nemzetközi (dán és francia) kapcsolatai, amelyekből mi is, de biztosan állíthatjuk, hogy ők is igen sokat profitáltak.
Az iroda munkatársai rendszeresen felkeresik az általános iskolák végzős nyolcadik osztályait, valamint a középiskolák végzőseit, hogy hírt adjanak magukról, szolgáltatásaikról.
A muftik egyébként köztiszteletben álló mohamedán törvénytudó jogtudósok voltak, akik a hozzájuk fordulóknak szívesen adtak eligazító tanácsokat az élet dolgaiban is. Az eligazító jó tanácsok, segítségnyújtás dolgában az újpalotai MUFTI is hasonlóan szívesen áll a hozzájuk fordulók rendelkezésére.
Hétfőtől csütörtökig 11-17 óra között. Címük: 1157 Budapest, Zsókavár u. 15. Tel./fax: 418-2025, 410-6304.