Menu

Tisztújítással zárult a GYIÖK őszi szakmai tréningje

2021.10.06.

Tisztségviselőket választott a XV. kerület Gyermek és Ifjúsági Önkormányzata.

Háromnapos intenzív szakmai programot tartott a GYIÖK. Az október 1. és 3-a között szervezett tábor központi eleme a csapatkohézió erősítése volt. A járványhelyzet miatt korábban elmaradt tréningek pótlása mellett, demokráciaelmélet, csapatépítő programok és játékok egyaránt szerepeltek a programok között.

„Nagy lelkesedéssel és örömmel telt a tábor. A múltheti Ifjúsági Szakmai nap után egy újabb pozitív löket volt ez a fiataljainknak. Újra együtt lehettünk, közösen játszhattunk és gondolkodhattunk. Sok tervünk van a következő időszakra” – mondta el Balog Fruzsina ifjúság segítő, aki Kormos Adrienn ifjúsági referenssel felel a GYIÖK működéséért.

A Budai II.-ben tartott tábor végén a tagok felkészítésen vettek részt a tisztújításra, ahol a szervezet „SZMSZ”-ét és az éves munkatervét is megismerhették. A titkos szavazáson megválasztották az ifjúsági önkormányzat polgármesterét, alpolgármestereit és jegyzőjét is. A szavazatszámláló bizottságban részt vett Cserdiné Németh Angéla polgármester, valamint Legárd Krisztián és Lehoczki Ádám képviselők is.

Gábor Balázs Imre a leadott szavazatok egyöntetű döntése alapján ismét két évig tölti be a GYIÖK polgármesteri tisztségét. Feladatai között szerepel többek között a gyermek és ifjúsági érdekképviselet, valamint a szervezet irányítása az ifjúság segítőkkel. A megválasztott tisztségviselők a képviselő-testület következő rendes ülésén tesznek esküt a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Alpolgármesterek: Fazekas Réka, Hábenczyus Maximilián István, Szabó Vanessza Bianka.
Jegyző: Lisovszki Flóra

 

D.I.
Fotó: Nagy Botond