Menu

Tiszta levegőt mindenkinek!

2008.09.24.

Ez a mottója az idei Mobilitási Hétnek és ennek jegyében készítették el pályamunkájukat a kerület oktatási intézményeinek diákjai arra a kiállításra, melynek megnyitója szeptember 17-én volt.

Először Frák Erika, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ elnök-igazgatója szólt arról a diákok és a vendégek (dr. Pálinszki Antal alpolgármester, Avarkeszi Béla civil referens, Podmaniczky Elek, a pestújhelyi iskola lelkes támogatója) jelenlétében, hogy mit is jelent az a szó: mobilitás.
-Mozdíthatóság, mozgékonyság, mozgósíthatóság. Mindezzel a sportolásra, a sporttevékenységre ösztönözni az embereket. Az Európai Mobilitási Hét arról szól, hogy kerékpárral, gyalogosan közlekedjünk, hogy az emberek utazási szokásai megváltozzanak.
A fővárosban naponta 282 ezer autó közlekedik. Évente 80 ezer új autó kerül forgalomba. A parkolók elveszik a zöld területet. Épp ezért az egészségünk érdekében tegyünk valamit!
A Tiszta levegőt mindenkinek! mottó jegyében 36 ország több mint 2 ezer városa csatlakozott a programhoz, míg Magyarországon 70 önkormányzat vesz részt ebben. A rajzpályázatunk témája is ennek jegyében zajlott: a kiállításra kerülő alkotások különböző technikákkal készültek- mondta az igazgatónő, majd a diákok a természet, az ősz jegyében tartották meg verses összeállításukat.
A műsort követően dr. Pálinszki Antal alpolgármester szólt arról, hogy vajon milyen kapcsolatban lehet a mobilitás a rajzolással.
-Ha a program mottójára gondolunk, máris megvan a kapcsolódási pont. A mozgáshoz friss levegő kell- mondta az alpolgármester, majd néhány gondolatban arról beszélt, hogy az elmúlt hétvégén volt a Piknik III. program a Rákospalotai Múzeumban, ahol a megnyitó szavak közt nagy hangsúlyt kapott az ecsetkezelés, a színek harmóniája. Itt a kiállításon nem érdemes erről beszélni, ám arról igen, hogy a gyerekek nyitott szemmel járva mutatják meg nekünk rajzaikon keresztül, hogy mi a véleményük a világról.
A kiállítás megnyitását követően az alpolgármester és Avarkeszi Béla civil referens közösen osztotta ki a díjazott művel alkotóinak az ajándékokat.

Ovisok:
1. Koczfán Martina
2. Varga Jázmin
3. Ceiger Bálint és Falvi Szabolcs
Mindannyian a Mozdonyvezető óvoda ovisai.

Alsó tagozatosok:
1. Kovács Evelin ? Száraznád NOK (Neptun)
2. Popovics Bettina- Kolozsvár Általános Iskola
3. Erdélyi Mira- Pestújhelyi NOK és Bedő Molli- Kossuth NOK
Felső tagozatosok:
1. Farkas Beatrix ? Hartyán NOK
2. Hosszú Anita- László Gyula Gimnázium és Bihari Imre -Czabán Általános Iskola
3. Bodnár Barbara- Czabán Általános Iskola

Különdíj:
Nguyen Péter- Czabán Általános Iskola
Négyesi Nikolett- Hartyán NOK

Fotópályázat:
Különdíj:
Makkai Cintia és Kohári Melinda. Mindketten a László Gyula Gimnázium diákjai.